Το δυνατό φιλικό παιχνίδι με την Τραμπζονσπόρ στην Τουρκία ήταν η πρόβα τζενεράλε για την ΑΕΚ ενόψει των αγώνων με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ (εκτός κι αν η Αστάνα ανατρέψει το 4-0) στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League και την πέρασε με επιτυχία, παρά τον τραυματισμό του Βίντα, επικρατώντας με 3-1 χάρη σε γκολ των Λιβάι Γκαρσία, Ελίασον και Φαν Βέερτ.

Η λογική λέει ότι η Ντιναμό Ζάγκρεμπ θα είναι ο πρώτος αντίπαλος της Ένωσης στον δρόμο προς τους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης και δεν είναι καθόλου εύκολος. Μιλάμε, άλλωστε, για μια ομάδα που κάθε χρόνο είναι στους ομίλους του Champions League και έχει τόσο αξία όσο και εμπειρία ως σύνολο. Ούτε οι Κιτρινόμαυροι, όμως, θα είναι εύκολος αντίπαλος για τους Κροάτες, όπως έδειξαν και στο φιλικό με την ομάδα των Μπακασέτα, Σιώπη και Κουρμπέλη στην Τουρκία.

Ένα φιλικό που δεν άρχισε καλά για την ΑΕΚ αφού έχασε νωρίς με τραυματισμό τον Βίντα και γενικά χρειάστηκε 20-25 λεπτά για να βρει τα πατήματά της. Από τη στιγμή που το έκανε, όμως, πήρε τον έλεγχο και δεν άργησε να πάρει και το προβάδισμα: Στο 30′ ο Πινέδα εκτέλεσε κόρνερ, ο Μήτογλου τελικά έστρωσε στον Γκαρσία και αυτός με ωραίο σουτ με το αριστερό έγραψε το 0-1.

Η ομάδα του Αλμέιδα, όπως προαναφέρθηκε, είχε πλέον τον έλεγχο και στο 41′ έβαλε και δεύτερο γκολ, αυτή τη φορά με τον Ελίασον που ολοκλήρωσε με πλασέ την ωραία αντεπίθεση. Από εκεί και πέρα, ο προπονητής της Ένωσης έκανε πέντε αλλαγές με την έναρξη του β’ μέρους, στα πρώτα λεπτά του οποίου και συγκεκριμένα στο 54′ η Τραμπζονσπόρ μείωσε σε 1-2 με κεφαλιά του Μάξι Γκόμες μετά την εκτέλεση φάουλ του Μπακασέτα.

Ο Αλμέιδα συνέχισε τις αλλαγές στα επόμενα λεπτά και ο δικέφαλος αετός μπορούσε να βάλει τρίτο γκολ στο 69′, όταν ο Μπακασέτας έκανε πέναλτι στον Γκατσίνοβιτς, αλλά ο Λιβάι Γκαρσία που ανέλαβε την εκτέλεση νικήθηκε από τον Ουγκουρτσάν. Μικρό το κακό όμως για την ΑΕΚ, η οποία στο 75′ βγήκε μπροστά με εξαιρετική ανάπτυξη και τελικά ο Φαν Βέερτ έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-3.

Σκορ που ήταν και το τελικό, αφού στο 82′ ήταν η σειρά των Τούρκων να αστοχήσουν σε πέναλτι, με τον Αθανασιάδη να αποκρούει την εκτέλεση του Μπακασέτα.

Τραμπζονσπόρ (Νέναντ Μπιέλιτσα): Ουγκουρτσάν, Ντένσβιλ, Μπένκοβιτς (74′ Γιλμάζ), Λάρσεν, Ερέν (68′ Μποσλούκ), Κουρμπέλης (80′ Ντογκουτσάν), Μπακασέτας, Αμπντουλκαντίρ (68′ Μπάρντι), Βίσκα (80′ Τέκλιτς), Τρεζεγκέ, Μάξι Γκόμες (80′ Ένις).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς (46′ Αθανασιάδης), Χατζισαφί (73′ Μοχαμάντι), Μουκουντί, Βίντα (9′ Μήτογλου), Ρότα (46′ Σιντιμπέ), Σιμάνσκι (46′ Γαλανόπουλος), Γιόνσον (63′ Μάνταλος), Πινέδα (46′ Γκατσίνοβιτς, 79′ Ζίνι), Ελίασον (46′ Άμραμπατ), Τσούμπερ (63′ Πισάρο), Λιβάι Γκαρσία (73′ Φαν Βέερτ).