Ο τενίστας Κάρλος Αλκαράθ σε ηλικία 20 ετών έγινε ο νέος «βασιλιάς» του τένις, με τις επιδόσεις του να προκαλούν τον θαυμασμό όλου του κόσμου, ακόμη και το Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος τον αποθέωσε. Ωστόσο, λίγα πράγματα είναι γνωστά για τη ζωή του.

Σύμφωνα με την Daily Mail, το νέο αστέρι του τένις δηλώνει «ταπεινός» και συνεχίζει να μένει στο πατρικό του, ένα ταπεινό διώροφο ρετιρέ διαμέρισμα, στον δεύτερο όροφο του οποίου υπάρχει ένα γραφείο του πατέρα του.

Απορρίπτει τις υπερβολικές ανέσεις, ενώ από μικρό παιδί ασχολείται με το άθλημα και μεγάλωσε με μια αφίσα του Ρότζερ Φέντερερ στο δωμάτιο του.

Μάλιστα, ο συνονόματος παππούς του, τον έβαλε να μάθει σκάκι από μικρή ηλικία, γεγονός που συνέβαλε καθοριστικά, στο να μάθει να χρησιμοποιεί το μυαλό του για να κατατροπώσει τους αντιπάλους του, αναφέρουν όσοι τον γνωρίζουν.

Εντούτοις, το βρετανικό δημοσίευμα τονίζει πως ένα περιστατικό άλλαξε τη ζωή του και φέρεται να βοήθησε στο γεγονός ότι πλέον τον γνωρίζει όλος ο πλανήτης. Συγκεκριμένα, όταν ήταν 10 ετών, τον είδε να παίζει τένις, ο Alfonso Lopez Rueda, πρόεδρος της ισπανικής εταιρίας κέικ και γιαουρτιών Postres Reina και επίσης λάτρης του αθλήματος.

Τότε, του έδωσε 2.000 ευρώ για να παίξει σε τουρνουά νέων στην Κροατία και ο ίδιος μπορεί να μην κατάφερε να πετύχει στον διαγωνισμό, ωστόσο ξεχώρισε στα μάτια του και έκτοτε βρήκε έναν βασικό χορηγό.

«Καταπληκτικές δυνατότητες προσαρμογής»

Ο Κάρλος Αλκαράθ στον ελεύθερο χρόνο του παρακολουθεί πολύ ποδόσφαιρο και είναι οπαδός της Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ διατηρεί φιλικές σχέσεις με τους νεαρούς παίκτες των «Γκαλάκτικος», τους οποίους προσέγγισε στα social media.

Ακόμη, διατηρεί ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα για να βοηθά άτομα με σύνδρομο Ντάουν και συγκεντρώσει χρήματα από φιλανθρωπίες, τα οποία στέλνει στην οργάνωση Assido.

Οι επιδόσεις του έχουν προκαλέσει πολλά θετικά σχόλια, ενώ ο Τζόκοβιτς τον αποθέωσε μετά τον αγώνα στο Γουίμπλετον. Με βάση το CNN, ο Σέρβος τενίστας δήλωσε ότι ο 20χρονος συνδιάζει στοιχεία από τον ίδιο, τον Ναδάλ και τον Φέντερερ.

«Δεν έχω παίξει ποτέ παίκτη σαν αυτόν, για να είμαι ειλικρινής. Ο Ρότζερ και ο Ράφα έχουν τα δικά τους δυνατά και αδύνατα σημεία. Ο Κάρλος είναι πολύ ολοκληρωμένος παίκτης», είπε χαρακτηριστικά.

«Καταπληκτικές δυνατότητες προσαρμογής που πιστεύω ότι είναι το κλειδί για μακροζωία και επιτυχημένη καριέρα», πρόσθεσε στη συνέχεια.