Η Λανς πούλησε για 43 εκατ. ευρώ στη Λειψία τον Λόις Οπέντα και αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται βασικό επιθετικό για τη νέα σεζόν, με τη L’Equipe να υποστηρίζε σε σχετικό ρεπορτάζ ότι πολύ ψηλά στη λίστα είναι το όνομα του Λιβάι Γκαρσία, με τη θέση της ΑΕΚ σε ό,τι αφορά τον συγκεκριμένο παίκτη να μην έχει αλλάξει.

Με τα λεφτά που πήρε από τη Λειψία η Λανς έχει την οικονομική δυνατότητα να κινηθεί πολύ άνετα σε ό,τι αφορά τον αντικαταστάτη του Οπέντα. Δεν προκαλεί εντύπωση, επομένως, το γεγονός ότι η L’Equipe τονίζει ότι η γαλλική ομάδα ενδιαφέρεται για τον Λιβάι Γκαρσία. Το γεγονός ότι ενδιαφέρεται, όμως, δεν σημαίνει και ότι θα τον αποκτήσει.

Για την ΑΕΚ ο 25χρονος επιθετικός από το Τρινιντάντ & Τομπάγκο είναι στην κατηγορία «δεν πωλείται» και αυτό το έχουν αποδείξει έχοντας απορρίψει, πριν εβδομάδες, πρόταση από ευρωπαϊκή ομάδα με περισσότερα από 10 εκατ. ευρώ.

Στην Ένωση πιστεύουν ότι αν κάνει και τη νέα σεζόν εμφανίσεις όπως την περσινή, συν φυσικά το γεγονός ότι η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα θα παίζει και στην Ευρώπη φέτος, η τιμή του μπορεί και να ξεπεράσει τα 20 εκατ. ευρώ, οπότε δεν έχουν καμία διάθεση να μπουν φέτος σε συζητήσεις για την πώλησή του.

Ο ίδιος, άλλωστε, είναι ευτυχισμένος στην ΑΕΚ και δεν έχει κάνει καμία συζήτηση με τον προπονητή ή τη διοίκηση για ενδεχόμενη πώλησή του εντός του καλοκαιριού.