Η Αλ Νασρ ήταν η πρώτη ομάδα της Σαουδικής Αραβίας που σόκαρε το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο αποκτώντας τον Κριστιάνο Ρονάλντο τον περασμένο Ιανουάριο αλλά τώρα δεν μπορεί να κάνει άλλες μεταγραφές έπειτα από απόφαση της FIFA αφού βρέθηκε να χρωστάει… 460.000 ευρώ στη Λέστερ.

Όταν ο Πορτογάλος σταρ άφησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Ευρώπη για να συνεχίσει την καριέρα του στη Σαουδική Αραβία, κανείς δεν φανταζόταν αυτό που θα ακολουθύσε. Συνεχείς μεταγραφές, δηλαδή, σημαντικών ονομάτων σε άλλες ομάδες της χώρας αλλά και στην ίδια.

Κι όμως, η Αλ Νασρ δεν μπορεί πλέον να κάνει μεταγραφές, αφού τιμωρήθηκε από τη FIFA. Ο λόγος; Χρωστάει 460.000 ευρώ στη Λέστερ από τη μεταγραφή του Αχμέντ Μούσα το 2018. Και είναι πραγματικά περίεργο το γιατί οι Σαουδάραβες που ξοδεύουν εκατοντάδες εκατ. ευρώ στις μεταγραφές σαν να είναι… τίποτα, εδώ και πέντε χρόνια δεν έχουν δώσει αυτές τις 460.000 ευρώ στην αγγλική ομάδα.

Όπως και να έχει πάντως, η απόφαση της FIFA, η οποία θέλει πάντα να τα έχει καλά με όσες χώρες ξοδεύουν πολλά λεφτά, δεν είναι τόσο αυστηρή όσο φαίνεται, αφού αυτή η απαγόρευση μεταγραφών θα ισχύσει αμέσως μόλις η Αλ Νασρ δώσει στη Λέστερ το… ευτελές, για τους Άραβες, ποσό των 460.000 ευρώ.

Σε αντίθεση με ό,τι έχει συμβεί στο παρελθόν με ευρωπαϊκές ομάδες, οι οποίες τιμωρήθηκαν με απαγόρευση μεταγραφών για δύο ή και τρεις μεταγραφικές περιόδους, υπολογίζοντας φυσικά και αυτές του Ιανουαρίου.