Η Εθνική ομάδα Νέων ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, στη Μάλτα, φέρνοντας 0-0 κόντρα στην Ισλανδία στο «Τόνι Μπετσίνα Στέιντιουμ», στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του δεύτερου ομίλου του θεσμού.

Για τους νεαρούς διεθνείς του Αναστάσιου Θέου, ήταν ο πρώτος βαθμός στο Β’ όμιλο αλλά και το πρώτο παιχνίδι που κράτησαν το «μηδέν», καθώς είχαν προηγηθεί οι ήττες από Νορβηγία (4-5) και Ισπανία (0-5), με τις οποίες «σφραγίστηκε» η μοίρα της και ο αποκλεισμός της από ένα τουρνουά όπου πήγε με ελπίδες για κάτι καλύτερο, αλλά εμφανίστηκε κατώτερη των προσδοκιών και πολύ μακριά από τις υπόλοιπες ομάδες του υψηλότερου επιπέδου.

Η ελληνική ομάδα τερμάτισε τελευταία στο γκρουπ της (ένας βαθμός), ενώ οι Ισλανδοί ήταν τρίτοι (2β.). Την πρώτη θέση κατέλαβε η Ισπανία με 7 βαθμούς, καθώς στο ντέρμπι για την κορυφή αναδείχθηκε ισόπαλη (0-0) με τη Νορβηγία, που έμεινε δεύτερη με 5 βαθμούς, ενώ αμφότερα τα συγκροτήματα προκρίθηκαν στους ημιτελικούς.

Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ (Τάσος Θέος): Μοναστηρλής, Τσίκος (84΄ Κόττας), Κεραμίτσης, Καλογερόπουλος, Προδρομίτης, Σπυράκος, Αποστολάκης, Κυριόπουλος (74΄ Γεωργιάδης), Νικολάου (74΄ Συμεωνίδης), Γκούμας (66΄ Σμυρλής), Τζίμας (84΄ Γκλοφίνος).

ΙΣΛΑΝΔΙΑ (Όλαφουρ Ίνγκι Σκούλασον): Πέτερσον, Κάρλσον (65΄ Μπιάρνασον), Ρόμπερτσον, Ανταλστέισον, Κρίστιανσον, Θορστέινσον (78΄ Άντερσον), Γιόρουντσον, Γκούντμουντσον, Μπίργκισον (58΄ Πόρκελσον), Μπρίνγιολφσον (58΄ Θόρνταρσον), Νόκβασον (65΄ Χάραλντσον).