Η μεταγραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο στην Αλ Νασρ τον περασμένο Ιανουάριο σόκαρε τον κόσμο και παράλληλα, όπως αποδεικνύεται τώρα, άνοιξε τον δρόμο για να πάνε και άλλα μεγάλα ονόματα στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας παίρνοντας ασύλληπτα συμβόλαια, με τον Πορτογάλο συγγραφεά Ενρίκε Ραπόσο να τον χαρακτηρίζει «χρήσιμο ηλίθιο μιας δικτατορίας που θέλει να νομιμοποιηθεί».

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Πορτογαλίας, ο Ραπόσο δεν δήλωσε υπερήφανος για τον συμπατριώτη του αλλά εκνευρισμένος και απογοητευμένος μαζί του, βλέποντας τις μεταγραφές που γίνονται πλέον στη Σαουδική Αραβία, εξηγώντας και το γιατί.

«Το πρόβλημα άρχισε από τον Ρονάλντο, ο οποίος έγινε ο χρήσιμος ηλίθιος μιας δικτατορίας, μιας από τις χειρότερες στον κόσμο, και άνοιξε την πόρτα σε άλλους παίκτες να είναι επίσης χρήσιμοι ηλίθιοι της ίδιας δικτατορίας που προσπαθεί να νομιμοποιηθεί», είπε αρχικά ο Πορτογάλος συγγραφέας και συνέχισε.

«Υπάρχει ένας άνθρωπος, ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, ο οποίος κάνει τη Σαουδική Αραβία ένα είδος ευρωπαϊκής δικτατορίας με ένα συγκεντρωτικό και δικτατορικό κράτος. Σε αντάλλαγμα έδωσε κάποια δικαιώματα στις γυναίκες και μπορεί να τα αφαιρέσει σε λίγα χρόνια, αν θέλει.

Είναι λίγο λυπηρό να βλέπεις ποδοσφαιριστές που είναι αστέρια, σύμβολα και πρότυπα για τα παιδιά μας, όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο, να μετατρέπονται σε χρήσιμους ηλίθιους μιας δικτατορίας. Έχουμε παίκτες που κερδίζουν 5, 6, 7, 10 εκατομμύρια ευρώ καθαρά και λαμβάνουν πρόταση για 50, 60 ή 70. Ας δούμε τι γίνεται με την ευρωπαϊκή νεολαία που βρίσκεται σε απόγνωση».

Henrique Raposo diz que o português "abriu a porta para outros jogadores serem também idiotas úteis".Na análise aos…

Posted by Renascença on Friday, June 30, 2023