Ο Βαγγέλης Μαρινάκης παρουσίασε τόσο τον Αντόνιο Κορδόν ως νέο τεχνικό διευθυντή όσο και τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ ως νέο προπονητή του Ολυμπιακού και στη συνέχεια αναφέρθηκε σε μια σειρά από θέματα, όπως στην οικονομική κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο Ερασιτέχνης και στην πόρτα που είναι ανοιχτή για όποιον θέλει να επενδύσει εκεί ή και στην ΠΑΕ, κάνοντας παράλληλα σχόλιο και για τη διαιτησία.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση που του έγινε για τις επενδύσεις και τη Λίγκα, έδωσε την ακόλουθη απάντηση…

«Εγώ πιστεύω ότι στην Ελλάδα υπάρχουν μεγάλα ταλέντα στο ποδόσφαιρο τα οποία με τις κατάλληλες υποδομές μπορούν να διαπρέψουν. Όταν προσεγγίσαμε διάφορους σπόνσορες ως Λίγκα τους εξηγήσαμε ότι εδώ μπορεί να γίνει σωστή δουλειά και με την κατάλληλη διοίκηση στη Σούπερ Λιγκ και την ΕΠΟ θα μπορούμε να κάνουμε πράγματα. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο μπορεί μόνο του να βρει τον δρόμο του. Τώρα όλο αυτό ξεφτιλίκι της ΕΠΟ που έχει να κάνει με τη διαιτησία γιατί δεν τη χρειαζόμαστε τίποτε άλλο και παρασκηνιακά με τις επιτροπές ή τις αδειοδοτήσεις με φίλους ή εχθρούς.

Θα πρέπει να σταματήσουν όλα αυτά. Θα πρέπει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο να αποφασίζει για την τύχη του. Όλοι στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο θέλουν να πάει το άθλημα μπροστά. Να προσπαθήσει και η Κυβέρνηση να εφαρμοστεί. Το 22-23 ο Ολυμπιακός έχασε 31 εκατ. ευρώ και πριν 24. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να πρωταγωνιστεί και τα έσοδα να είναι περισσότερα. Άρα το ποδόσφαιρο να ανέβει επίπεδο και εμείς να αποφασίζουμε για την τύχη μας. Αυτά στους επόμενους μήνες να δρομολογηθούν. Επίσης επειδή γράφονται διάφορα. Δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο.

Είναι και ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός. Αυτό που έχει γίνει με τον Ερασιτέχνη έχει αλλάξει την ιστορία του συλλόγου. Δεν είναι μόνο οι τίτλοι αλλά και πολλές διακρίσεις στο εξωτερικό. Αυτό δεν έγινε τυχαία. Είχαμε τους κατάλληλους ανθρώπους και είναι και τα χρήματα που βάζουμε. Είναι πάρα πολλά εκατομμύρια αυτά πιστέψτε με. Το μπάτζετ είναι από 80 με 100.000 το πιο μικρό και 1 εκατ. το πιο μεγάλο. Έχουμε πολλά τμήματα που δεν βλέπω κανένας να έχει κάνει το παραμικρό. Επίσης στην ΠΑΕ λέγονται διάφορα. Θέλει κάποιος να επενδύσει; Ας έρθει. Πως βρήκαμε τον Ερασιτέχνη; Τον βρήκαμε καταχρεωμένο. Να έρθουν και άλλοι άνθρωποι και να μην τα περιμένουν όλα από 2-3 ανθρώπους. Όποιος θέλει η πόρτα είναι ανοιχτή είτε στο ποδόσφαιρο. Είτε στον Ερασιτέχνη. Να επενδύσει και να δει την ομάδα της καρδιάς του να πηγαίνει πιο καλά».

«Φέτος η ομάδα θα νικάει και τη διαιτησία»

Από εκεί και πέρα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης ερωτήθηκε για το πώς ανέχεται τη λάσπη που δέχεται και απάντησε…

«Η ομορφιά της δημοκρατίας είναι να τα ανέχεσαι και να συζητάς. Σε μία κοινωνία έχεις ανθρώπους που προσφέρουν ή δεν προσφέρουν ή κλέβουν ή σκοτώνουν. Προσπαθούμε να βρούμε μία άκρη. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πολλές παθογένειες και θα το ήθελα σε πιο καλό επίπεδο. Από το 2010 προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις πρώτα απ’ όλα η ομάδα να ενισχυθεί, να φτιαχτούν σωστά οι υποδομές και μία επιλογή συνεργατών γύρω από την ομάδα. Να μπορέσουμε να αλλάξουμε επίπεδο τον Ολυμπιακό. Για την καταξίωση σε όλα τα επίπεδα. Η προσπάθεια αυτή έπιασε τόπο. Βρεθήκαμε σε υψηλότερο επίπεδο. Κάναμε προσπάθειες που έμειναν στην ιστορία.

Προπονητές που έκαναν μετά τεράστιες καριέρες. Επίσης παίκτες να πηγαίνουν πολύ καλά αλλά και στελέχη που εργάστηκαν στον Ολυμπιακό να διαπρέπουν σε ευρωπαϊκές ομάδες. Αυτό δεν είχε ξαναγίνει και είμαι ιδιαίτερα περήφανος για αυτό. Αυτό είναι η πιο μεγάλη απόδειξη. Θεωρώ πως υπάρχει μία σήψη στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το βλέπουν όλοι και το είδε και πριν μερικά χρόνια ο κ. Μητσοτάκης και για αυτό ζήτησε την Ολιστική Μελέτη. Ήταν ένα μνημόνιο θέλετε να το πούμε. Αυτή τη μελέτη η ΕΠΟ την προσάρμοσε στα μέτρα της αλλά δεν έχει εφαρμοστεί έως τώρα.

«Εδώ έχουμε αρχιδιαιτητή τον κ. Μάνταλο ενώ μιλά η Ολιστική Μελέτη. Οι επαγγελματικές ομάδες δεν ορίζουν τις τύχες τους αλλά η ΕΠΟ άρα κοροϊδευόμαστε. Εδώ η επαγγελματική διαιτησία παρότι είναι Νόμος δεν εφαρμόζεται. Η νέα Κυβέρνηση πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες. Ο ρόλος μου δεν είναι να παραπονιέμαι. Εμείς είμαστε νικητές. Παρότι η χρονιά 22-23 οι μισθοί ήταν οι ψηλότεροι στην ιστορία του συλλόγου. Είχαμε 40 εκατ. ευρώ έξοδα για παίκτες – προπονητές και ήταν από τις χειρότερες κατατάξεις. Δεν καταφέραμε να φτιάξουμε ομάδα που να κερδίζει διαιτησία και παρασκήνιο. Εάν η διαιτησία ήταν 50-50 θα είχαμε πάρει πρωτάθλημα. Επίσης έχουμε ετοιμάσει ένα βίντεο για τα εγκλήματα και σε βάρος μας και σε άλλες ομάδες. Άρα φέτος η δουλειά μας είναι πιο δύσκολη γιατί θέλουμε μία ομάδα που θα νικά και τη διαιτησία. Θα το προσπαθήσουμε και ξέρετε πως είμαστε νικητές. Υπάρχει η αύρα του νικητή».