Τα ρεπορτάζ που ήθελαν τον Λιονέλ Μέσι να έχει συμφωνήσει με την Ίντερ Μαϊάμι έλεγαν την αλήθεια τελικά και η επιβεβαίωση ήρθε από τον ίδιο τον Αργεντίνο, ο οποίος έκανε δήλωση σε καταλανικά Μέσα και ξεκαθάρισε ότι θα πάει στις ΗΠΑ και δεν θα επιστρέψει στη Μπαρτσελόνα, όσο κι αν το ήθελε.

Τον διεκδίκησε η Αλ Χιλάλ, η οποία έφτασε να προσφέρει 1,5 δισ. ευρώ για τρία χρόνια, τον ήθελαν οι Μπλαουγκράνα αλλά τελικά είναι η Ίντερ Μαϊάμι αυτή που πανηγυρίζει για την απόκτηση του Αργεντίνου, με τους συμπατριώτες του να αποκαλύπτουν τους οικονομικούς όρους. Μια μεταγραφή που ανακοίνωσε ο ίδιος ο Μέσι μιλώντας στις καταλανικές El Mundo Deportivo και Sport.

«Ήθελα πολύ να γυρίσω στην Μπαρτσελόνα. Ήμουν πολύ ενθουσιασμένος που μπορούσα να επιστρέψω, αλλά αφού βίωσα αυτό που έζησα και την αποχώρηση που είχα, δεν ήθελα να ξαναβρεθώ στην ίδια κατάσταση: Να περιμένω να δω τι θα συμβεί και να φύγω. Το μέλλον μου να είναι στα χέρια άλλου.

Άκουσα ότι έπρεπε να πουλήσουν παίκτες ή να μειώσουν τους μισθούς των παικτών και η αλήθεια είναι ότι δεν ήθελα να το περάσω αυτό, ούτε να έχω κάποια ανάμιξη», είπε αρχικά ο Αργεντίνος και πρόσθεσε.

«Πήρα την απόφαση μου, θα πάω στο Μαϊάμι. Ακόμα δεν το έχω κλείσει 100%. Μου λείπουν κάποια πράγματα, αλλά αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε αυτό το μονοπάτι. Από τη στιγμή που δεν προχώρησε το θέμα της Μπαρτσελόνα ήθελα να φύγω από την Ευρώπη, να φύγω από τα φώτα της δημοσιότητας και να σκεφτώ περισσότερο στην οικογένειά μου».