Οπαδοί της Ρόμα εντόπισαν τον διαιτητή του τελικού του Europa League, Άντονι Τέιλορ, στο αεροδρόμιο της Βουδαπέστης κατά την αναχώρησή τους και του επιτέθηκαν φραστικά, ενώ ορισμένοι κινήθηκαν με απειλητικές διαθέσεις προς το μέρος του.

Ο Άγγλος ρέφερι σφύριξε στην ήττα των «τζαλορόσι» με 4-1 στα πέναλτι από τη Σεβίλλη (1-1 κ.δ., παρ.) το βράδυ της Τετάρτης (31/5). Οι αποφάσεις του, εκτιμούν στη Ρόμα, πως ήταν σκανδαλώδεις και πως επηρέασαν το αποτέλεσμα.

Λάδι στη φωτιά της απογοήτευσης έριξε και η απαράδεκτη συμπεριφορά του προπονητή της ιταλικής ομάδας, Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος μετά το ματς τον περίμενε στο πάρκινγκ (προσφιλής τακτική του) και του επιτέθηκε λεκτικά.

Με τα πνεύματα να έχουν… φουντώσει μετά από τις κατηγορίες του Πορτογάλου τεχνικού, οι οπαδοί της Ρόμα είδαν τον Τέιλορ μπροστά τους ενώ εκείνοι ετοιμάζονταν να επιστρέψουν στην Ιταλία κι εκείνος στην Αγγλία και δεν παρέμειναν ψύχραιμοι. Μάλιστα παρά τις αστυνομικές δυνάμεις υπήρξαν και κάποιοι οπαδοί της Ρόμα που πέταξαν και αντικείμενα προς την πλευρά του Τέιλορ και συγκεκριμένα μπουκάλια και καρέκλες.

Οι αστυνομικές δυνάμεις εν τέλει συνόδευσαν τον Τέιλορ σε έναν χώρο που δεν είχε επαφή με το συγκεντρωμένο πλήθος.