Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται στο Παρίσι πλέον αφού άρχισε τις υποχρεώσεις του στο Roland Garros αλλά αυτό που έγινε με τη μητέρα του στη Ρώμη εξακολουθεί να τον… κυνηγάει, με τον πατέρα του, Απόστολο, να αναφέρεται στο συμβάν και σε ό,τι ακολούθησε τις επόμενες ώρες.

Ο Έλληνας τενίστας δήλωσε πριν λίγες μέρες ότι ντρέπεται για τον τρόπο με τον οποίο μίλησε στη μητέρα του, αλλά το θέμα δεν έχει ξεχαστεί ακόμη από τους Έλληνες δημοσιογράφους, οι οποίοι ζήτησαν και την άποψη του πατέρα του για ό,τι συνέβη.

Ο Απόστολος Τσιτσιπάς, επομένως, μίλησε στο sdna.gr και αποκάλυψε πώς αντέδρασε ο Στέφανος τις επόμενες ώρες έπειτα από ό,τι έγινε.

«Πήγε μετά από μία ώρα στο ξενοδοχείο ο Στέφανος και σχεδόν έκλαιγε, ζητώντας συγγνώμη. Και μου λέει η Τζούλια «τι έπαθε αυτός;». Δεν κατάλαβε καν τι έγινε! Εκείνος ήταν πολύ στεναχωρημένος που συμπεριφέρθηκε έτσι στη μητέρα του. Είπα στην Τζούλια «άφησέ τον, είναι ώρα». Τέλος! Αν έχει μια αδυναμία σε αυτή τη ζωή ο Στέφανος, είναι η μάνα του. Την αγαπάει τόσο πολύ, ό,τι και αν κάνει θα το δεχτεί. Της λέω ότι πρέπει το σταματήσεις αυτό, πρέπει να του πεις ότι είναι πλέον δυνατός, ότι είναι εντάξει μόνος του», είπε αρχικά ο πατέρας του κορυφαίου Έλληνα τενίστα.

Ακολούθως, αναφερόμενος στη σύζυγό του και τη συμπεριφορά της που προκάλεσε τα νεύρα του Στέφανου, είπε: «Φυσικά… Το κατάλαβε, αλλά δεν μπορεί να πιστέψει οτι τον επηρέασε πάρα πολύ. Και όμως, ο ίδιος ο Στέφανος τής είπε «με επηρέασες, με συγχωρείς που ήταν αυτή η αντίδρασή μου, αλλά δεν μπορούσα να βρω άλλη λύση εκείνη τη στιγμή». Πρέπει να καταλάβει η Τζούλια ότι οφείλει να τον αφήσει να οδηγήσει αυτός την κούρσα. Είναι πια έτοιμος και αυτό της είπα».

Συνεχίζοντας, ο Απόστολος Τσιτσιπάς είπε και τα εξής…

«Στη Ρώμη η Τζούλια αντέδρασε καθαρά από ένστικτο μητέρας. Κινδυνεύει ο γιος μου, δεν παίζει καλά, μπορώ να τον βοηθήσω. Είναι αντίδραση της κάθε μητέρας, του κάθε πατέρα. Ο καθένας, βέβαια, έχει διαφορετικό τρόπο, δηλαδή αν ήταν κάποια μητέρα που δεν ξέρει από τένις, θα του έλεγε «πάμε, πέρνα καλά». Η Τζούλια επειδή βλέπει και το κομμάτι του τένις, κατάλαβε τι πήγαινε να γίνει, το αισθάνθηκε.

Αν ο Στέφανος ήταν ένα παιδί 12, 13, 15 ετών, θα έλεγες εντάξει, μαθαίνει, τώρα εξελίσσεται. Σε αυτή την κατάσταση, ωστόσο, πρέπει να τα χειριστεί μόνος του. Δεν μπορείς να του αποσπάς την προσοχή. Πάντα ξέρουμε ότι η απόσπαση προσοχής συμβαίνει γιατί υπάρχουν πάρα πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν εκείνη τη στιγμή τον εγκέφαλό μας. Ήταν λάθος timing».