Η ισοπαλία στην έδρα της Στρασμπούρ, το Σάββατο (27/5), ήταν αρκετή στην Παρί Σεν Ζερμέν για να κατακτήσει και φέτος το γαλλικό πρωτάθλημα, το οποίο όμως ως τίτλος δεν είναι πλέον αρκετός για να ενθουσιάζει τους οπαδούς και αυτό έγινε σαφές κατά την επιστροφή της αποστολής στο Παρίσι.

Εδώ και μήνες, μετά τον αποκλεισμό στους «16» του Champions League, το κλίμα γύρω από την Παρί έχει βαρύνει πάρα πολύ και όσα έγιναν στη συνέχεια δεν βοήθησαν ώστε να ηρεμήσει η κατάσταση. Ο Λιονέλ Μέσι έχει αποφασίσει να φύγει, ο Νεϊμάρ είναι πλέον στο στόχαστρο των οπαδών, η διοίκηση τα ακούει για κάποιες επιλογές της, γενικά το κράξιμο πάει σύννεφο.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, η Παρί Σεν Ζερμέν πήρε και φέτος το πρωτάθλημα αλλά σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε τις προηγούμενες χρονιές, φέτος αυτό δεν ενθουσίασε κανέναν. Ή μάλλον, ενθουσίασε… τρεις οπαδούς της, οι οποίοι ήταν και οι μοναδικοί που περίμεναν την επιστροφή της αποστολής από το Στρασβούργο.

Μια «υποδοχή» που επιβεβαιώνει το πόσο βαρύ είναι το κλίμα στην Παρί, με τον γαλλικό Τύπο να περιμένει να δει τι κινήσεις θα κάνει η διοίκηση στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού για να αντιστρέψει το κλίμα.