Ο Αντόνι Ιραόλα είναι ένας από τους προπονητές που απασχολούν τον Ολυμπιακού, σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ, ιδίως μετά την απόφαση του Βάσκου τεχνικού να απορρίψει την πρόταση ανανέωσης που του έκανε η Ράγιο Βαγεκάνο.

Ο Ιραόλα είναι από τους πλέον περιζήτητους προπονητές της La Liga και δεν θα του λείψουν οι προτάσεις τόσο από το ισπανικό ποδόσφαιρο, όσο και από άλλες μεγάλες λίγκες. Ωστόσο, εδώ και κάποιο διάστημα έχει προταθεί στον Ολυμπιακό και φέρεται να βρίσκεται και στην λίστα του νέου τεχνικού διευθυντή των «ερυθρόλευκων», Αντόνιο Κορδόν. Ο Ισπανός παράγοντας εργάζεται στο να «κλείσει» τον επόμενο τεχνικό και μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένονται εξελίξεις.

Ο «μαθητής» του Βαλβέρδε

Ο 40χρονος Αντόνι Ιραόλα, που στο παρελθόν εργάστηκε στην Κύπρο (ΑΕΚ Λάρνακας, 2018-19) και βρέθηκε στο… ραντάρ του Παναθηναϊκού όταν στο «τριφύλλι» ήταν τεχνικός διευθυντής ο Τσάβι Ρόκα, είναι από τους… μαθητές του Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού ήταν εκείνος που του έδωσε την πρώτη του ευκαιρία στην Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας, δε, ο Ιραόλα έχει αναφερθεί πως εμπνεύστηκε από τα όσα έζησε με τον «Τσινγκούρι» κι έχει πάρει πολλά στοιχεία από τον τρόπο δουλειάς του και τον τρόπο που διαχειρίζεται τις ομάδες του.

Ο Ιραόλα εργάστηκε τρεις σεζόν στη Ράγιο Βαγεκάνο. Στην πρώτη την οδήγησε στην La Liga και τις επόμενες δύο κατάφερε και την κράτησε στα… σαλόνια του ισπανικού ποδοσφαίρου παρόλο που είχε από τα πιο χαμηλά μπάτζετ της κατηγορίας.

Στην λίστα του Κορδόν, πάντως, βρίσκονται και άλλοι Ισπανοί τεχνικοί που είτε είναι ελεύθεροι επί του παρόντος ή αναμένεται να απελευθερωθούν από τα συμβόλαιά τους σύντομα, ενώ πάντοτε στο… ραντάρ του Ολυμπιακού υπάρχουν και οι περιπτώσεις των Αργεντινών τεχνικών Ερνάν Κρέσπο και Ντιέγκο Μαρτινες.