Τα σοβαρά επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί της Άλκμααρ μετά το τέλος του αγώνα με τη Γουέστ Χαμ και τον αποκλεισμό της, προκάλεσαν τον αποτροπιασμό των παικτών της και ένας εξ αυτών είναι και ο Παντελής Χατζηδιάκος, ο οποίος αναφέρθηκε σε όσα έγιναν και στον τρόμο που έζησε η οικογένειά του.

Η ολλανδική ομάδα ήθελε να προκριθεί στον τελικό του Europa Conference League αλλά δεν τα κατάφερε, με τους οπαδούς της να ξεφεύγουν μετά το τέλος του αγώνα και να κάνουν επίθεση προς το σημείο στο οποίο βρίσκονταν οπαδοί της αγγλικής ομάδας και συγγενείς των παικτών.

Ένας από τους πρωταγωνιστές στο όλο σκηνικό, θετικός πρωταγωνιστής αφού προσπάθησε να ηρεμήσει τους οπαδούς, ήταν ο Βαγγέλης Παυλίδης που μίλησε για όσα έγιναν και το ίδιο έκανε και ο Χατζηδιάκος, κάνοντας αναφορά και στο πώς τα έζησε όλα αυτά η οικογένειά του.

«Είναι λυπηρό αυτό που συνέβη. Η οικογένειά μου ήταν εκεί πάνω. Είμαι σε επαφή μαζί τους και η κοπέλα μου μού είπε ότι έτρεμαν. Η Ελληνίδα γιαγιά μου ήρθε να με δει από τη Ρόδο αποκλειστικά για αυτό το παιχνίδι.

Δεν τους αποκαλώ καν υποστηρικτές μας. Είναι πολύ λυπηρό αυτό που έκαναν. Ό,τι κι αν συνέβη στο Λονδίνο, συνέβη, αυτό όμως που έγινε χθες δεν πρέπει να γίνεται. Πρέπει να πηγαίνεις στο γήπεδο για να παρακολουθήσεις ένα ματς και να στηρίξεις την ομάδα σου», είπε αρχικά ο Έλληνας στόπερ και συνέχισε.

«Αν έχεις τέτοιες προθέσεις, απλά μείνε σπίτι. Ήταν ένα τόσο όμορφο βράδυ, μια τόσο όμορφη ατμόσφαιρα, ήταν υπέροχο να παίζεις ποδόσφαιρο σε ένα τόσο ατμοσφαιρικό γήπεδο. Το απόλαυσα μέχρι το τελευταίο σφύριγμα. Όσα έγιναν μετά είναι κρίμα.

Απλά σκεφτείτε. Ίσως εξ αιτίας αυτών των αναταραχών να παίξουμε δύο ματς χωρίς κόσμο την επόμενη σεζόν. Αν υποθέσουμε ότι θα παίξουμε στα προκριματικά του Europa League, τότε θα χρειαστούμε τη στήριξη του κόσμου. Δεν μας στηρίζετε με αυτόν τον τρόπο. Μείνετε σπίτι λοιπόν».