Ο Ολυμπιακός θα ανανεώσει μέρος του οργανογράμματός του το καλοκαίρι ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου και της προσπάθειας ανακατάληψης της κορυφής στην Stoiximan Super League και η αρχή αναμένεται να γίνει από το νευραλγικό πόστο του τεχνικού διευθυντή.

Όπως ανέφεραν αργά το βράδυ της Τρίτης (16/5) γαλλικά ΜΜΕ, έχουν φτάσει αρκετές αιτήσεις στο γραφείο του προέδρου της ΠΑΕ Βαγγέλη Μαρινάκη, συμπεριλαμβανομένου του Ζιλιάν Φουρνιέ, με προϋπηρεσία στη Νις και, πιο πρόσφατα, στην Πάρμα. Προηγουμένως είχε εργαστεί στις Μαρσέιγ και Στρασβούργο.

Τώρα, σύμφωνα με τη γαλλική ιστοσελίδα Footmercato, ο 48χρονος συναντήθηκε τη Δευτέρα με τον Βαγγέλη Μαρινάκη για να αναλάβει πόστο στο οργανόγραμμα των Πειραιωτών.

Το όνομα του Φουρνιέ είχε συνδεθεί και στο παρελθόν με τους «ερυθρόλευκους», αλλά η περίπτωσή του δεν είχε προχωρήσει. Πιο συγκεκριμένα, το περασμένο καλοκαίρι από τη Γαλλία έλεγαν πως στον Ολυμπιακό αρέσει η προϋπηρεσία του σε μοντέλο πολυϊδιοκτησίας συλλόγων.

Ο Φουρνιέ στη Νις εργάστηκε για την INEOS που έχει στην κατοχή της εκτός από αυτή, τη Λωζάννη, δύο ακαδημίες και μια ομάδα στην Αφρική, κορυφαίες ομάδες ποδηλασίας (Ineos Grenadiers) και ιστιοπλοΐας (INEOS Britannia) και μερίδιο 30% στην ομάδα της Mercedes στη Formula 1. Η INEOS ανήκει στον Σερ Τζιμ Ράτκιλφ, τον πλουσιότερο Βρετανό, υποψήφιο για την αγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται τα γαλλικά Μέσα ο συμπατριώτης τους αντιμετωπίζει λίγους ανταγωνιστές, μεταξύ των οποίων ο Αντόνιο Κορδόν.

Όπως ο Φουρνιέ έτσι και ο Ισπανός είναι ελεύθερος από τότε που έφυγε από την Μπέτις, τον περασμένο Φεβρουάριο, ενώ υπογραμμίζεται ότι χθες (15/5) συνάντησε τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός.