Μια από τις πιο περίεργες και «ανεξιχνίαστες» υποθέσεις τις φετινής ποδοσφαιρικής σεζόν ξεδιαλύνεται. Διαβάστε τι ειπώθηκε στην ΕΠΟ.

Ο πρώην διαιτητής της Σούπερ Λίγκας θεωρείται πως ήταν ένας από τους καλύτερους Έλληνες διαιτητές, ενώ η βαθμολογία του στους αγώνες που διεύθυνε ήταν πάντα υψηλή.

Πρόκειται για έναν διεθνή διαιτητή, ο οποίος μάλιστα, την προηγούμενη σεζόν, ήρθε δεύτερος στη βαθμολογία των παρατηρητών της Σούπερ Λίγκας. Δεν είναι τυχαίο ότι ήταν ένας από αυτούς που σήκωσε το βάρος να αναλάβει την “καυτή” σφυρίχτρα στα περισσότερα και κρισιμότερα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος.

Φέτος όμως προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προέδρου της Σούπερ Λίγκας και α’ αντιπροέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, με την διαιτησία του στον αγώνα Άρης – Παναθηναϊκός για την δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Πιο συγκεκριμένα, είχε δείξει το σημείο του πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού, σε μία αμφιλεγόμενη φάση, από όπου και προήλθε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης και το οποίο έδωσε τη νίκη και τους τρεις βαθμούς στους Πράσινους.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις του Μαρινάκη και την συνάντησή του με τον Πιλάβιο, ο Δαλούκας ανακοίνωσε την προσωρινή του παραίτηση. Εν συνεχεία, η ΕΠΟ έθεσε εκτός πίνακα διεθνών διαιτητών τον Δαλούκα, ο οποίος έστειλε επιστολή στην ΕΠΟ. Τον Οκτώβριο, στο ΔΣ της ΕΠΟ παραπέμφθηκε η υπόθεσή του, και ένα μήνα μετά, στο ΔΣ του Νοεμβρίου, ο νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ φέρνει την εισήγησή του όπου – όπως θα καταλάβετε από τους διαλόγους – το θέμα του διαιτητή εξακολουθεί να πηγαίνει από “παραπομπή σε παραπομπή” μεταξύ των μελών!

Προύντζος (μέλος ΔΣ ΕΠΟ, πρόεδρος ΕΠΣ Αρκαδίας)
: Ο κύριος Δαλούκας δεν με ενδιαφέρει εμένα τι είπε για άλλους διαιτητές. Γι’ αυτό ας ασχοληθεί η ΚΕΔ. Αλλά όταν είναι υβριστική προς τα πρόσωπα του Δ.Σ. της ΕΠΟ για απρεπής συμπεριφορά εμείς δεν μπορούμε να περιμένουμε τι θα αποφασίσει η ΚΕΔ. Η ΚΕΔ κάνει την δουλειά της για αυτά που είναι αρμόδια. Για τα υπόλοιπα εμάς βρίζει εδώ μέσα, εμάς κατηγορεί για απρεπή συμπεριφορά απέναντι στο πρόσωπό του.

Πιλάβιος: (εκτός μικροφώνου) Ο Θεόδωρος (σ.σ. Κουρίδης) είπε να μην πάμε στα ποινικά δικαστήρια.

Κουρίδης: Να παραπεφθεί στην ΚΕΔ με το ερώτημα της διαγραφής, αυτό δεν λέω;

Προύντζος: Ναι, με το ερώτημα της διαγραφής και η ΚΕΔ θα αποφασίσει επίπληξη. Κύριε πρόεδρε. Με αυτόν τον κύριο πρέπει να τελειώνουμε. Να τον διαγράψουμε, να μην έχει δικαίωμα να εμφανιστεί ξανά στον χώρο της διαιτησίας είτε σαν διαιτητής, είτε σαν παρατηρητής, είτε σαν οτιδήποτε. Πρέπει να τον τελειώνουμε. Και εν πάση περιπτώσει αν έρθει μια απόφαση από το πειθαρχικό όργανο της ΚΕΔ που να τον χαϊδεύει να φύγει εκείνη την στιγμή;

Κουρίδης: Παραπέμπεται από το Δ.Σ. στο πειθαρχικό όργανο της ΚΕΔ, το οποίο είναι το μόνο αρμόδιο να επιβάλει ποινές για πειθαρχικά αδικήματα.

Πιλάβιος: Ωραία, και μετά εδώ πάλι.

Πηγή: gazzetta.gr