Η Νάπολι υποδέχθηκε τη Σαλερνιτάνα γνωρίζοντας ότι με νίκη θα κατακτούσε και μαθηματικά το πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά το 1990 και για τρίτη συνολικά στην ιστορία της, έξι αγωνιστικές πριν το τέλος της Serie A, αλλά παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε έμεινε στο 1-1, με τη στέψη να παίρνει αναβολή και τους οπαδούς της να παγώνουν σε εξέδρες και… δρόμους.

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής (30/4) η πόλη κινείτο στους ρυθμούς του παιχνιδιού και του πρωταθλήματος που όλοι περίμεναν πώς και πώς να πανηγυρίσουν. Οι δρόμοι ήταν γεμάτοι κόσμο, παντού υπήρχαν πανηγυρισμοί, ενώ δεν αποφεύχθηκαν και τέσσερις τραυματισμοί λόγω ατυχημάτων που έγιναν.

Την ίδια ώρα, οι εξέδρες του Stadio Diego Armando Maradona ήταν κατάμεστες και όλοι περίμεναν τη νίκη για να αρχίσει το πάρτι. Μια νίκη που θεωρήθηκε δεδομένη, όταν στο 62′ ο Ολιβέρα με κεφαλιά, μετά το κόρνερ του Ρασπαντόρι, έκανε το 1-0. Η Νάπολι ήταν και μαθηματικά πρωταθλήτρια εκείνη τη στιγμή στη live βαθμολογία αλλά η συνέχεια ήταν απρόσμενη…

Στο 84′ ο Ντιά με ωραία ατομική ενέργεια και τελείωμα έκανε το 1-1 και χάρισε πολύτιμο βαθμό στη Σαλερνιτάνα, με τους Ναπολιτάνους, από την άλλη πλευρά, να προσπαθούν να καταλάβουν πώς… κατάφεραν να μην κατακτήσουν σήμερα (30/4), ενώ όλα ήταν έτοιμα σε γήπεδο και πόλη, τον τίτλο.