Αναταραχή και τραγωδία σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Μαρόκο, πριν από τη ρεβάνς των προημιτελικών του αφρικανικού Champions League ανάμεσα σε Ράγια Καζαμπλάνκα και Αλ Αχλί.

Λίγη ώρα πριν από την έναρξη του ματς στο Μαρόκο, προκλήθηκε γενικευμένη σύγχυση έξω από το στάδιο «Μουχαμάντ Β’» με μεγάλο αριθμό παράνομων θεατών να έχει εισέλθει στο γήπεδο την ίδια ώρα που χιλιάδες νόμιμοι οπαδοί με το εισιτήριό τους περίμεναν μάταια και υπερσυσσωρρεύθηκαν έξω από τις θύρες.

Όπως αναφέρουν τα αφρικανικά Μέσα και το «AFP», τα επεισόδια είχαν ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της μία 29χρονη οπαδός της Ράγια. Οι αρχές ειδοποιήθηκαν το συντομότερο δυνατό για να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στην άτυχη γυναίκα, η οποία διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου και τελικά επιβεβαιώθηκε ο θάνατός της.

Για την ιστορία, το ματς έληξε ισόπαλο χωρίς σκορ και η Αλ Αχλί προκρίθηκε στα ημιτελικά, ωστόσο, το μείζον θέμα για τους γηπεδούχους και το Μαρόκο είναι πλέον η διερεύνηση των αιτιών της τραγωδίας. Η τοπική ιστοσελίδα, «elbotola.com», κάνει λόγο για σκανδαλώδη οργάνωση που είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί η αναταραχή και να υπάρξουν θύματα.

Μάλιστα, επεισόδια προκλήθηκαν και στην εξέδρα μετά το τέλος του αγώνα, μεταξύ αντιπάλων «στρατοπέδων» των ultras της Ράγια Καζαμπλάνκα, προκαλώντας την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων.

Πηγή: gazzetta.gr