Αποφασισμένη να προχωρήσει σε μια κίνηση που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί είναι η Φορτούνα Ντίσελντορφ, η οποία ενημέρωση ήδη τα μέλη της ότι από τη νέα σεζόν η είσοδος θα είναι δωρεάν στα εντός έδρας παιχνίδια της, με το κλαμπ να περιμένει περισσότερα έσοδα, πλέον, από τους χορηγούς.

Στο σύγχρονο το ποδόσφαιρο το χρήμα είναι πάνω απ’ όλα και η σταθερή πηγή χρηματοδότησης είναι οι οπαδοί μέσω της αγοράς των εισιτηρίων, απλών και διαρκείας, όσο και με τα λεφτά που αφήνει στο γήπεδο την ημέρα του αγώνα. Αυτά τα έσοδα, λοιπόν, η Φορτούνα Ντίσελντορφ αποφάσισε να τα… ξεγράψει.

Η γερμανική ομάδα, η οποία είναι στην 6η θέση της 2ης κατηγορίας, αποφάσισε ότι από τη νέα σεζόν η είσοδος στα εντός έδρας παιχνίδια θα είναι δωρεάν, με το μέτρο να εφαρμόζεται πιλοτικά στους πρώτους τρεις αγώνες ώστε να δοθεί μετά οριστική έγκριση και για τους υπόλοιπους.

Ο λόγος που η Φορτούνα αποφάσισε κάτι τέτοιο, όπως αναφέρουν τα γερμανικά ΜΜΕ, είναι το γεγονός ότι θέλει να ανεβάσει τον μέσο όρο θεατών στη Merkul Spiel Arena που χωράει 54.600 θεατές, αφού προς το παρόν αυτός είναι στους 29.503 θεατές. Όσο για το πώς θα καλύψει το κλαμπ τη χασούρα από τη στιγμή που τα εισιτήρια θα είναι δωρεάν; Στόχος είναι η αύξηση των εσόδων από τους χορηγούς, οι οποίοι καλούνται να στηρίξουν και με το παραπάνω αυτή την απόφαση της διοίκησης.