Η Ιταλία κατέκτησε το Euro 2020 και τώρα θέλει να αναλάβει τη διοργάνωση του 2032, με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία να καταθέσει και επισήμως την υποψηφιότητα στην UEFA έχοντας συμπεριλάβει δέκα πόλεις στον φάκελο και περιμένει την ανακοίνωση της απόφασης τον προσεχή Οκτώβριο.

Το Μουντιάλ 1990 είναι η τελευταία μεγάλη διοργάνωση που είχε αναλάβει η Ιταλία, η οποία έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα λόγω της έλλειψης νέων, σύγχρονων γηπέδων. Οι ομάδες που έχουν ιδιόκτητα γήπεδα, άλλωστε, είναι ελάχιστες (Γιουβέντους, Ουντινέζε, Σασουόλο) και παρατηρείται μεγάλη δυσκολία στο να χτιστούν νέα.

Έτσι, οι αρμόδιοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο μόνος τρόπος για να αλλάξει αυτό είναι να αναλάβει η χώρα μια μεγάλη διοργάνωση και αυτή που θέλουν οι Ιταλοί είναι το Euro 2032, με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία να καταθέτει και επισήμως την υποψηφιότητα.

Όπως ανακοινώθηκε, στον φάκελό της η Ιταλία συμπεριέλαβε 10 πόλεις και συγκεκριμένα Μιλάνο, Τορίνο, Βερόνα, Γένοβα, Μπολόνια, Φλωρεντία, Ρώμη, Νάπολη, Μπάρι, Κάλιαρι, με την απόφαση της UEFA για τη χώρα που θα αναλάβει τη διοργάνωση να αναμένεται τον προσεχή Οκτώβριο.