Η νίκη ήταν μονόδρομος για τον Λεβαδειακό στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης προκειμένου να διατηρήσει τις ελπίδες του για αποφυγή του υποβιβασμού και τα κατάφερε με το παρθενικό γκολ του Γιαννιώτα με τη φανέλα του, επικρατώντας με 1-0.

Το παιχνίδι θα μπορούσε να αρχίσει με γκολ και από τις δύο πλευρές, με τους γηπεδούχους να έχουν δοκάρι σε σέντρα-σουτ του Ρεγκίς στο 2ο λεπτό και τους φιλοξενούμενους να πλησιάζουν στο γκολ με το πλασέ του Νίκα, μετά το γύρισμα του Τσάπρα, που απέκρουσε ο Τσιφτσής στο 6′. Καλό ξεκίνημα όχι και ανάλογη συνέχεια όμως, αφού τα λάθη και τα εκατέρωθεν φάουλ κυριάρχησαν στα επόμενα λεπτά.

Έτσι, χρειάστηκε να φτάσουμε στο 30′ για να έρθει η επόμενη ευκαιρία, η οποία ήταν για τους φιλοξενούμενους και ήταν και διπλή, με τον Τσιφτσή να νικάει τον Γερεμέγεφ στο τετ α τετ και τον Παναγιώτου να αστοχεί στην επαναφορά. Οι Βοιωτοί είχαν ανεβάσει την απόδοσή τους, πίεζαν για το γκολ και τελικά το έβαλαν στο 36′, όταν ο Γερεμέγεφ απέφυγε ωραία τον Άλβαρες και γύρισε για τον Γιαννιώτα που έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Οι δύο παίκτες συνεργάστηκαν και στο 46′ αλλά με αντίθετους ρόλους, αφού ήταν ο Γιαννιώτας αυτός που έκανε το γύρισμα για τον Γερεμέγεφ αλλά ο Ατιένθα πρόλαβε να απομακρύνει με προβολή, με τον Αστέρα να μοιάζει… χαμένος και να ξανακάνει αισθητή την παρουσία του στο 61′ με το σουτ του Σίτο που απέκρουσε δύσκολα ο Γκροφ.

Ήταν μια φάση που… ξύπνησε κάπως τους γηπεδούχους αφού στη συνέχεια ανέβηκαν και είχαν φάσεις με Ιγκλέσιας και Τιλίκα, ενώ στο 81′ πανηγύρισαν για το πέναλτι που υπέδειξε ο διαιτητής σε ανατροπή του Τιλίκα από το Γκροφ, αλλά τελικά το VAR έδειξε ότι υπήρχε οφσάιντ και η απόφαση ακυρώθηκε. Το παιχνίδι, επομένως, παρέμεινε στο 0-1 και ο Ιωνικός το κράτησε ως το τέλος του παιχνιδιού πανηγυρίζοντας μια σπουδαία νίκη.

Αστέρας Τρίπολης: Τσιφτσής, Ατιένθα, Καστάνιο, Αλβάρες, Γκαρντάφσκι (46’ Tιλίκα), Ιγκλέσιας, Γκαρσία, Μουνάφο (85’ Ντεμιντένκο), Μπαρτόλο, Ρεγκίς (56’ Σίτο), Μπαράλες (56’ Κωστέας).

Λεβαδειακός: Γκροφ, Βινίσιους, Τσάπρας, Παναγιώτου (57’ Βήχος), Παζ (57’ Δούμτσιος), Νίκας, Χάμοντ (46’ Μπελμόντ), Λιάγκας, Μεχία, Γιαννιώτας (82’ Ντεντάκης), Γερεμέγεφ (88’ Σακό).