H Νάπολι «συνήλθε» γρήγορα απ’ την εντός έδρας συντριβή που γνώρισε την περασμένη Κυριακή (2/4) από τη Μίλαν (0-4), πέρασε με νίκη 2-1 απ’ το «Stadio Via del Mare» του Λέτσε στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της Serie A κι έκανε άλλο ένα βήμα για την κατάκτηση του εφετινού πρωταθλήματος, του πρώτου της έπειτα από 30 χρόνια.

Επί της ουσίας οι «παρτενοπέι» χρειάζονται πλέον άλλες 4 νίκες στα επόμενα 9 παιχνίδια τους για να κατακτήσουν και μαθηματικά τον τίτλο, απ’ την στιγμή που έκαναν τη… δουλειά τους κόντρα στη Λέτσε, αν και δυσκολεύτηκαν αρκετά απέναντι στο σκληροτράχηλο συγκρότημα του Μάρκο Μπαρόνι.

Η απουσία του τραυματία Οσιμέν κόστισε αρκετά στις σωστές εκτελέσεις της Νάπολι, που έχασε πολλές ευκαιρίες για να φτάσει σε μία πιο άνετη επικράτηση. Το γκολ του Ντι Λορέντσο στο 18′ φάνηκε να απλοποιεί τα πράγματα για τους φιλοξενούμενους, όμως η Λέτσε ισοφάρισε στο 52′ με τον Ντι Φραντσέσκο. Η λύση ήρθε εντέλει στο 64′ για την ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι απ’ το αυτογκόλ του Γκάλο σε γύρισμα του Κβαρατσχέλια.

«Γκέλες» για Μίλαν και Ίντερ

Από το εμφατικό 4-0 της περασμένης Κυριακής (2/4) στο «Diego Maradona», στο… 0-0 κόντρα στην Έμπολι στο «Giuseppe Meazza», η Μίλαν βίωσε ένα «σκωτσέζικο ντους» μέσα σε πέντε μέρες, χάνοντας δύο πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθειά της να σταθεροποιηθεί στην προνομιούχο τετράδα της Serie A, που οδηγεί στο επόμενο Champions League.

Στο τρίτο χρονικά παιχνίδι της 29ης αγωνιστικής οι «ροσονέρι» έχασαν μισό… τσουβάλι γκολ, είχαν δοκάρι με τον Φλορέντσι στο 70′ και είδαν το VAR να τους ακυρώνει γκολ του Ολιβιέ Ζιρού στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, λόγω χεριού.

Το τελικό 0-0 κράτησε τη Μίλαν στην 3η θέση, αλλά προσφέρει την ευκαιρία στη Ρόμα να τον προσπεράσει εάν νικήσει το Σάββατο (8/4) στο Τορίνο, την ώρα που η Έμπολι έφυγε αλώβητη για δεύτερη φορά φέτος απ’ το Μιλάνο μετά το μεγάλο «διπλό» που είχε πάρει τον Ιανουάριο (1-0) απέναντι στην Ίντερ.

Η οποία πηγαίνει από το ένα «κάζο» στο άλλο και οποία δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι τις τελευταίες εβδομάδες στη Serie A. Μετά απ’ τις τρεις σερί «οδυνηρές» ήττες (από Σπέτσια, Γιουβέντους και Φιορεντίνα) που τη «βύθισαν» στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα, η ομάδα του Σιμόνε Ιντσάγκι «κόλλησε» στο 1-1 με τη Σαλερνιτάνα στο «Stadio Arechi» του Σαλέρνο, στον αγώνα με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της 29ης αγωνιστικής.

Αν και οι «νερατζούρι» ξεκίνησαν καλά στο παιχνίδι και πήραν προβάδισμα μόλις στο 6ο λεπτό με την πολύ ωραία εκτέλεση του Γκόσενς απ’ το ύψος της περιοχής, έπειτα από κεφαλιά πάσα του Λουκάκου, στη συνέχεια έχασαν πάρα πολλές ευκαιρίες για να «καθαρίσουν» το ματς και η ομάδα του Σαλέρνο τους «τιμώρησε» με ένα καταπληκτικό γκολ του Καντρέβα στο 90′.

Ο πρώην παίκτης της Ίντερ επιχείρησε σέντρα-σουτ, που «κρέμασε» τον Ονάνα και χάρισε έναν πολύτιμο βαθμό για την ομάδα του Πάουλο Σόουζα, η οποία «έγραψε« την 5η σερί ισοπαλία της στη Serie A κι απομακρύνθηκε κι άλλο απ’ την επικίνδυνη ζώνη.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 28 αγώνες)

  1. Νάπολι 74 -29αγ.
  2. Λάτσιο 55
  3. Μίλαν 52 -29αγ.
  4. Ίντερ 51 -29αγ.
  5. Ρόμα 50
  6. Αταλάντα 48
  7. Γιουβέντους 44
  8. Μπολόνια 40
  9. Φιορεντίνα 40
  10. Τορίνο 38
  11. Ουντινέζε 38
  12. Σασουόλο 37
  13. Μόντσα 34
  14. Έμπολι 32 -29αγ.
  15. Σαλερνιτάνα 29 -29αγ.
  16. Λέτσε 27 -29αγ.
  17. Σπέτσια 25
  18. Βερόνα 19
  19. Σαμπντόρια 15
  20. Κρεμονέζε 13