Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί στο φετινό US Open, το 4o και τελευταίο Grand Slam τουρνουά του τένις στην τρέχουσα σεζόν, μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω των περιορισμών κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού στις ΗΠΑ.

Η Γερουσία των ΗΠΑ τάχθηκε με ψηφοφορία της υπέρ της της άρσης των απαγορεύσεων για τον κορονοϊό, κάτι που σημαίνει ότι ο ανεμβολίαστος «Νολε» θα μπορέσει να συμμετάσχει κανονικά στη διοργάνωση που θα διεξαχθεί στη Νέα Υόρκη.

Από το καλοκαίρι του 2021, όταν είχε ηττηθεί στον τελικό του Major από τον Ντανίλ Μεντβέντεφ, χάνοντας την ευκαιρία να ολοκληρώσει το ημερολογιακό Grand Slam, έχει να λάβει μέρος ο μεγάλος Σέρβος τενίστας. Από τότε δεν επιτρέπονταν η είσοδος επισκεπτών στις Ηνωμένες Πολιτείες, χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού, διαδικασία στην οποία δεν ενεπλάκη ποτέ ο Σέρβος σούπερ σταρ του τένις.

Μάλιστα, εξαιτίας αυτών των περιορισμών ο Τζόκοβιτς δεν έλαβε μέρος και σε άλλα μεγάλα τουρνουά στη χώρα όπως τα 1000άρια Masters, Indian Wells και Miami Open. Τον περασμένο Ιανουάριο υποστήριξε πως διατηρούσε την ελπίδα να μπορέσει να παίξει στους δύο θεσμούς. Το Indian Wells ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα, ενώ την Κυριακή (2/4) θα γίνει ο τελικός του Miami Open. Ωστόσο, δεν εξαλείφθηκαν οι περιορισμοί και παρά τις πιέσεις που άσκησαν οι διοργανωτές ακόμη και για εξαίρεση ώστε να παίξει ο Τζόκοβιτς, τα δύο τουρνουά στερήθηκαν την παρουσία του.

Στην συνεδρίαση που έγινε η Γερουσία ψήφισε νόμο βάσει του οποίου δεν ισχύουν πλέον οι περιορισμοί κατά της νόσου, και το μόνο που απομένει είναι η υπογραφή του προέδρου Τζο Μπάιντεν, για να κλείσει και τυπικά το θέμα.