Μετά τη μεταγραφή του Μαρσέλο στη Φλουμινένσε υπήρχαν δημοσιεύματα στη Βραζιλία που ήθελαν τον Χάμες Ροντρίγκες να τον ακολουθεί, αλλά τώρα σειρά παίρνουν τα ΜΜΕ της Κολομβίας, αναφέροντας ότι το προσεχές καλοκαίρι ενδέχεται να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό για να πάει στη Νότιγχαμ Φόρεστ, όπου βρίσκεται και ο Κέιλορ Νάβας, με τον οποίο είναι καλοί φίλοι.

Σε αντίθεση με τον Μαρσέλο, η θητεία του οποίου στους Πειραιώτες διήρκεσε μόλις λίγους μήνες τελικά, ο Κολομβιανός άσος παραμένει κανονικά στους ερυθρόλευκους αλλά κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος από τώρα για το τι θα γίνει το καλοκαίρι. Για το αν θα παραμείνει δηλαδή και για την επόμενη σεζόν, αφού το συμβόλαιό του έχει διάρκεια ως το καλοκαίρι του 2024, ή αν θα αποχωρήσει.

Τα σενάρια που έχουν κυκλοφορήσει είναι αρκετά και τώρα προστίθεται ακόμη ένα και μάλιστα από τους συμπατριώτες του. Όπως αναφέρει, λοιπόν, το «El Futbolero», είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Χάμες να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό στο τέλος της σεζόν για να συνεχίσει την καριέρα του στη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Σύμφωνα με τους Κολομβιανούς, το γεγονός ότι στην αγγλική ομάδα βρίσκεται πλέον ο Νάβας αποτελεί κίνητρο για τον Χάμες αφού ήταν συμπαίκτες στη Ρεάλ Μαδρίτης και έχουν εξαιρετικές σχέσεις, ενώ γίνεται αναφορά και στο γεγονός ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ιδιοκτήτης τόσο του Ολυμπιακού όσο και της Φόρεστ.