Το διοικητικό συμβούλιο της Ρεάλ Μαδρίτης συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα Κυριακή (12/3), όπως είχε προαναγγελθεί, λόγω των εξελίξεων στην υπόθεση της Μπαρτσελόνα που κατηγορείται και επισήμως πλέον από την εισαγγελία για επαναλαμβανόμενη διαφθορά και αποφάσισε να σταθεί απέναντί της όταν αρχίσει η σχετική διαδικασία.

Οι Καταλανοί κατηγορούνται ότι πλήρωσαν περισσότερα από 7 εκατ. ευρώ σε εταιρεία του αντιπροέδρου των Ισπανών διαιτητών από το 2002 ως το 2018 και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποιες θα είναι οι εξελίξεις. Στην UEFA, πάντως, παρακολουθούν με ενδιαφέρον το θέμα και το ίδιο ισχύει και για τη Ρεάλ, η οποία ενδέχεται να έχει έννομο συμφέρον.

Αν, δηλαδή, αποδειχθούν οι κατηγορίες, ενδέχεται να τεθεί θέμα με αφαίρεση τίτλων και αυτό αφήνεται να εννοηθεί ουσιαστικά και από την ανακοίνωση των Μαδριλένων, οι οποίοι αναφέρουν τα εξής…

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ρεάλ Μαδρίτης, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, έλαβε γνώση των σοβαρών κατηγοριών της Εισαγγελίας της Βαρκελώνης κατά της Μπαρτσελόνα, των δύο προέδρων της, Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου και Σάντρο Ροσέλ καθώς και των πρώην διευθυντών Αλμπέρτ Σολέρ και Όσκαρ Γκράου βάσει πιθανών εγκλημάτων, μεταξύ άλλων διαφθοράς στον αθλητικό τομέα, στο πλαίσιο των σχέσεων που δημιούργησε ο εν λόγω σύλλογος με τον πρώην αντιπρόεδρο της Τεχνικής Επιτροπής Διαιτητών, Ζοσέ Μαρία Ενρίκεθ Νεγκρέιρα.

Η Ρεάλ Μαδρίτης εκφράζει τη βαθιά ανησυχία της για τη σοβαρότητα των γεγονότων και επαναλαμβάνει την πλήρη εμπιστοσύνη της στη δράση της δικαιοσύνης και συμφώνησε ότι για την υπεράσπιση των νόμιμων συμφερόντων της θα εμφανιστεί στη διαδικασία μόλις ο δικαστής την ανοίξει στο κομμάτι των θιγόμενων μερών».