Το ντέρμπι με την ΑΕΚ στην OPAP Arena την Κυριακή (12/3) για την τελευταία αγωνιστική της Super League 1 είναι η μοναδική σκέψη όλων στον Ολυμπιακό αφού η νίκη είναι μονόδρομος, στην Ιταλία όμως δεν ενδιαφέρονται και τόσο πολύ για το πώς θα εξελιχθεί το ελληνικό πρωτάθλημα, ενδιαφέρονται όμως για μεταγραφικά θέματα.

Με την Ένωση να είναι στο +6 και τα πλέι οφ να είναι προ των πυλών, για τους Πειραιώτες η νίκη στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι υποχρεωτική ώστε να μειώσουν τη διαφορά από την κορυφή και να παραμείνουν στη μάχη του τίτλου. Για τον Μίτσελ, επομένως, και τους παίκτες του δεν υπάρχει τίποτα άλλο αυτή τη στιγμή παρά μόνο η αναμέτρηση με τους κιτρινόμαυρους. Το ίδιο και για τη διοίκηση, η οποία φρόντισε μέσα στην εβδομάδα να κάνει σαφές στην ομάδα πόσο σημαντικό είναι αυτό το παιχνίδι.

Την ίδια ώρα, στην Ιταλία τα ΜΜΕ ασχολούνται με τον Ολυμπιακό αλλά όχι για αγωνιστικούς λόγους. Για μεταγραφικούς. Και ασχολούνται, συγκεκριμένα, με το μέλλον ενός παίκτη που αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από τους ερυθρόλευκους αλλά στη συνέχεια παραχωρήθηκε ως δανεικός. Ο λόγος για τον Φιλίπ Ζινκερνάγκελ, ο οποίος δόθηκε με τη μορφή δανεισμού στη Σταντάρ Λιέγης και εντυπωσιάζει.

Φάση από τον αγώνα Ολυμπιακός - Μακάμπι Χάιφα

Ο Δανός εξτρέμ, όπως είχε αναφερθεί και στα τέλη Φεβρουαρίου, φέρεται να επιθυμεί την παραμονή του στο Βέλγιο και όχι να επιστρέψει στην Ελλάδα, αφού εκεί έχει προσαρμοστεί πλήρως, είναι βασικός και αναντικατάστατος και γενικά δείχνει το καλό του πρόσωπο. Κάτι που επιβεβαιώνεται τώρα και από την Ιταλία, όπου υπάρχουν ρεπορτάζ για ενδιαφέρον της Τζένοα. Ομάδα που βρίσκεται στη 2η θέση της Serie B και χτυπάει με αξιώσεις την άνοδο στη Serie A.

Η ομάδα της Γένοβας, λοιπόν, φέρεται να έχει ψηλά στη λίστα της το όνομα του Ζινκερνάγκελ, με τα δημοσιεύματα στη γειτονική χώρα να αναφέρουν και ποσό: 3 εκατ. ευρώ. Αυτό, λένε, είναι το ποσό που θα πρέπει να δώσει η Τζένοα στον Ολυμπιακό για να του αποσπάσει το «ναι» και να κάνει δικό της τον Δανό εξτρέμ, ο οποίος περιμένει να μάθει το μέλλον του.