Η Μίλαν είχε τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στους «8» του Champions League μετά τη νίκη της με 1-0 στο πρώτο παιχνίδι με την Τότεναμ και τελικά αυτό το σκορ ήταν αρκετό για να τα καταφέρει, αφού πήγε στο Λονδίνο και πήρε ισοπαλία 0-0, συνεχίζοντας έτσι την πορεία της στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Ισορροπημένο ήταν το παιχνίδι από το ξεκίνημά του, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν αλλά να μην καταφέρνουν να δώσουν τον ρυθμό που ήθελε η κάθε πλευρά. Στο 18′, πάντως, ο Μεσίας ήθελε να δώσει το προβάδισμα στους Ιταλούς και το προσπάθησε, αλλά το σουτ, αν και από καλή θέση εντός περιοχής, ήταν άστοχο.

Το ματς, επομένως, παρέμεινε στο 0-0, με τους Άγγλους να προσπαθούν στη συνέχεια να ανεβάσουν στροφές αλλά να μην τα καταφέρνουν, έχοντας πάντως κι αυτοί την ευκαιρία τους, στο 35′, με τη σέντρα-σουτ του Κέιν που κόντραρε και πήρε κατεύθυνση προς τα δίχτυα αλλά ο Μενιάν κατάφερε να διώξει με τα πόδια.

Από εκεί και πέρα, στο β’ μέρος η Μίλαν απείλησε πρώτη με τον Ντίαθ στο 51′ και η Τοτεναμ είχε την πρώτη της φάση στο 64′ με το δυνατό σουτ του Χόιμπιεργκ που απέκρουσε ο Μενιάν, για να δυσκολέψουν πολύ τα πράγματα για τους Λονδρέζους στο 77′, όταν έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ρομέρο με 2η κίτρινη. Παρ’ όλα αυτά, στο 93′ η ομάδα του Αντόνιο Κόντε θα μπορούσε να σκοράρει με την κεφαλιά του Κέιν αλλά ο Μενιάν έκανε μεγάλη απόκρουση, για να ακολουθήσει στο επόμενο λεπτό το δοκάρι για τους Μιλανέζους με τον Οριγκί στην αντεπίθεση.

Τελικό αποτέλεσμα 0-0 επομένως και η Μίλαν είναι στους «8» του Champions League για πρώτη φορά έπειτα από 11 χρόνια!