Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου Ισπανίας έκανε η Μπαρτσελόνα, η οποία με αυτογκόλ του Μιλιτάο στο 26ο λεπτό νίκησε με 1-0 τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου και είναι πλέον το φαβορί ενόψει της ρεβάνς στο Καμπ Νου.

Οι Μαδριλένοι ήταν αυτοί που μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και είδαν τον Μπενζεμά να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα στο 12′ με ωραίο τρόπο αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ και το γκολ δεν μέτρησε. Και αφού δεν έγινε το 1-0, έγινε στη συνέχεια και συγκεκριμένα στο 26′ το 0-1 με το αυτογκόλ του Μιλιτάο, στον οποίο βρήκε η μπάλα για να καταλήξει στα δίχτυα μετά την απόκρουση του Κουρτουά στο τετ α τετ με τον Κεσί.

Από εκεί και πέρα, η Ρεάλ προσπάθησε να πιέσει στο δεύτερο ημίχρονο με στόχο την ισοφάριση αλλά η Μπαρτσελόνα δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα, έχοντας μάλιστα ευκαιρία για να βάλει και δεύτερο γκολ και ουσιαστικά να αγκαλιάσει την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι, αλλά ο Φάτι βρέθηκε στην πορεία της μπάλας μετά το σουτ του Κεσί που πήγαινε μέσα και του το χάλασε.

Όπως και να έχει, οι Καλατανοί πήραν τελικά τη νίκη με 1-0 και οι Μαδριλένοι θα πρέπει να είναι πολύ καλύτεροι στη ρεβάνς της 5ης Απριλίου αν θέλουν να ανατρέψουν το σκορ και να πάρουν αυτοί την πρόκριση για τον τελικό του κυπέλλου.