Μία εβδομάδα μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ που τον έβαλε ξανά στη μάχη του τίτλου, ο ΠΑΟΚ έχασε δύο υπερπολύτιμους βαθμούς στους Ζωσιμάδες μένοντας στο 0-0 με τον ΠΑΣ Γιάννινα, έχοντας μεγάλες ευκαιρίες στα τελευταία λεπτά και δοκάρι με τον Μπίσεσβαρ στις καθυστερήσεις.

Μετά τα αναγνωριστικά πρώτα λεπτά, μετά το πρώτο 10λεπτο βασικά, άρχισε να ξεκαθαρίζει το ποια θα ήταν η εικόνα του παιχνιδιού: Οι γηπεδούχοι κυρίως στην άμυνα για να ψάξουν κάποια αντεπίθεση και οι φιλοξενούμενοι στην επίθεση για να ψάξουν τον τρόπο με τον οποίο θα ανοίξουν την άμυνα ώστε να φτάσουν στο γκολ. Ένα γκολ που θα μπορούσε να έρθει στο 20′ για τους Θεσσαλονικείς αλλά ο Μπράντον Τόμας αστόχησε με προβολή εξ επαφής μετά το γύρισμα του Σάστρε.

Οι ασπρόμαυροι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο αλλά δεν να μην έχουν κάποια άλλη φάση, κάποια καθαρή ευκαιρία, ενώ οι Ηπειρώτες, από την άλλη πλευρά, είχαν στο 26′ την πρώτη τους τελική προσπάθεια με την κεφαλιά του Εραμούσπε στην αγκαλιά του Ζίβκοβιτς, για να ακολουθήσει αναγκαστική αλλαγή στο 33′, αφού ο Καραχάλιος τραυματίστηκε και άφησε τη θέση του στον Λιάσο.

Πίεση ως το τέλος, ευκαιρίες, δοκάρι, γκέλα…

Όπως και να έχει, με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Ραζβάν Λουτσέσκου έβγαλε τον Φιλίπε Σοάρες και έβαλε τον Σβαμπ, με τον ΠΑΟΚ να δείχνει πιο κινητικός και να έχει καλή στιγμή στο 52′ με την κεφαλιά του Τόμας, την οποία μπλόκαρε ο Τσιντώτας, μετά τη σέντρα του Ράφα Σοάρες. Οι φιλοξενούμενοι όσο περνούσε η ώρα ανέβασαν το ποσοστό τους στην κατοχή μπάλας στο 63% και ήταν αυτοί που προσπαθήσαν να δημιουργήσουν, χωρίς όμως να τα καταφέρνουν στον επιθυμητό βαθμό.

Στο 63′ οι Θεσσαλονικείς είχαν ακόμη μία φάση με τον Μπράντον Τόμας, ο οποίος γύρισε και εκτέλεσε για να δει τον Τσιντώτα να αποκρούει, με την πίεση να μεγαλώνει καθώς κυλούσε το παιχνίδι. Πίεση που θα μπορούσε να φέρει αποτέλεσμα στα τελευταία λεπτά για τον ΠΑΟΚ, αφού πλησίασε το γκολ σε περισσότερες από μία περιπτώσεις.

Στο 86′, όμως, ο Τσιντώντας έκανε απίθανη απόκρουση σε κεφαλιά του Τζίμα και στο 88′ εξουδετέρωσε με διπλή προσπάθεια το σουτ του Αουγκούστο που είχε βρει και στον Εραμούσπε, ενώ στο 91′, στη μεγαλύτερη ευκαιρία του ΠΑΟΚ, ο Μπίσεσβαρ είδε τη μπάλα να πάει στο δοκάρι μετά την ωραία ενέργεια και το σουτ που επιχείρησε…

ΠΑΣ Γιάννινα: Tσιντώτας, Σόρια, Πήλιος, Εραμούσπε, Μπακαδήμας, Καραχάλιος (33′ Λιάσος), Τζίνο, Λώλης (58′ Ροσέρο, 80′ Φοφανά), Ριένστρα, Μορέιρα, Μπάλαν.

ΠΑΟΚ: Z. Zίβκοβιτς, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Αουγκούστο, Φιλίπε Σοάρες (46′ Σβαμπ), Νάρεϊ (68′ Α. Ζίβκοβιτς), Τάισον (85′ Μπίσεσβαρ), Κωνσταντέλιας, Μπράντον Τόμας (85′ Τζίμας).