Ο ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχθηκε τον Ιωνικό στον αγώνα με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της 22ης αγωνιστικής της Super League 1 και παρά το γεγονός ότι ήταν καλύτερος και έπαιζε και με παίκτη παραπάνω από το 66′ δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από το 0-0, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν πολύ σημαντικό βαθμό στη μάχη που δίνουν για παραμονή στην κατηγορία.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν την πρώτη φάση του παιχνιδιού, με το πλασέ του Μορέιρα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων στο 10′, για να απαντήσουν οι φιλοξενούμενοι με μια σέντρα-σουτ του Ρουμπουλάκου στο 29′ και το αδύναμο πλασέ του Μάντζη στο 31′. Καμία από αυτές τις φάσεις, όμως, δεν ήταν πραγματική ευκαιρία.

Τέτοια ήταν το δοκάρι του Μπάλαν στο 42′ με πλασέ εντός περιοχής, μετά το γύρισμα του Σόρια, με το πρώτο ημίχρονο να κλείνει με αναγκαστική αλλαγή για τους Γιαννιώτες, αφού ο Παμλίδης τραυματίστηκε στο 45′ και άφησε τη θέση του στον Λώλη.

Στο β’ μέρος, πάντως, ήταν ο Ιωνικός αυτός που μπήκε καλύτερα και είχε φάση με το πλασέ του Σεμπά στο 46′ και ευκαιρία με την κεφαλιά του Καμπράλ, μετά τη σέντρα του Μύγα, που απέκρουσε δύσκολα ο Σούλης στο 48′. Πολύ καλή στιγμή για τους Νικαιώτες, ακόμη καλύτερη αυτή του 59ου λεπτού για τους γηπεδούχους, όταν ο Μπάλαν με προβολή από το… μισό μέτρο κατάφερε να αστοχήσει.

Από το 65′, πάντως, τα δεδομένα άλλαξαν αφού ο Ρομαό είδε 2η κίτρινη για φάουλ στον Λώλη και άφησε τους Νικαιώτες με 10 παίκτες, με τον ΠΑΣ να ανεβάζει στροφές και να πιέζει για το γκολ που θα του έδινε τη νίκη. Γκολ που θα μπορούσε να πετύχει στο 95′ αλλά η μπάλα πήγε στο δοκάρι από το πλασέ του Τζίμα, μετά την εκτέλεση φάουλ, με το 0-0 να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

ΠΑΣ Γιάννινα: Σούλης, Σόρια, Μπακαδήμας, Εραμούσπε, Πήλιος, Καραχάλιος, Τζίνο (86′ Τζίμας), Ριένστρα (55′ Νίνης), Παμλίδης (45′ Λώλης), Μπάλαν, Μορέιρα (86′ Λεό).

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Ρουμπουλάκου, Κάνιας, Σάκιτς, Φαντιγκά (46′ Καμπράλ), Σεμπά, Μάντζης (75′ Μάνος, 91′ Μπουενά), Λοβέρα (68′ Αντούνες).