Το έντονα ευαισθητοποιημένο και κοινωνικό του πρόσωπο παρουσίασε για ακόμη μια φορά ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» φιλοξένησαν 400 παιδιά από 12 ιδρύματα της Αττικής στις εγκαταστάσεςι του Ρέντη και τους μοίρασαν χαμόγελο και πολλές ευχάριστες στιγμές ξεγνοιασιάς.

Η ΟΠΑΠ Α.Ε. φρόντισε για τη μεταμόρφωση του χώρου και τη διασκέδαση των παιδιών τα οποία απόλαυσαν τη συντροφιά του γνωστού παρουσιαστή Χρήστου Φερεντίνου, αλλά και τους ήχους του δημοφιλούς νεανικού συγκροτήματος «Μέλισσες». Τα παιδιά φιλοξενήθηκαν για περισσότερες από πέντε ώρες στις εγκαταστάσεις του συλλόγου, όπου χωρισμένα σε ομάδες, ανάλογα με την ηλικία τους, ζωγράφισαν, έπαιξαν αυτοσχέδια σκέτς και παιχνίδια της επιλογής τους, τραγούδησαν και χόρεψαν.

«Είναι κι αυτή μια ακόμη προσπάθεια της ΟΠΑΠ Α.Ε. να συνεισφέρει με ουσιαστικό τρόπο στην κοινωνία, αλλά κυρίως να δώσει ελπίδα και κουράγιο στα παιδιά, ιδίως όσα έχουν ανάγκη της αγάπης μας» δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Γιάννης Σπανουδάκης. «Απόφαση της διοίκησης της εταιρείας είναι να αγκαλιάσει όλα τα παιδιά και μάλιστα να τα φέρει όσο πιο κοντά γίνεται στους αθλητικούς χώρους και γενικότερα στον αθλητισμό» τόνισε.
Κοντά στα παιδιά βρέθηκαν και οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Ντένις Ρόμενταλ και Κρίστιαν Νέμεθ, θέλοντας κι αυτοί από την πλευρά τους να προσφέρουν με την παρουσία τους.

«Ευτυχία και χαρά, αυτή είναι η ουσία των Χριστουγέννων και θεωρώ ότι αυτό συμβαίνει σήμερα. Αυτή η μέρα είναι για να διασκεδάσουν τα παιδιά. Για τη νέα χρονιά θέλουμε το πρωτάθλημα, αλλά πολύ σημαντική είναι κι άλλη πλευρά του Ολυμπιακού, αυτή που βοηθάει αυτούς που έχουν ανάγκη. Αυτό είναι το πρόσωπο που θέλουμε να δείχνουμε» είπε χαρακτηριστικά ο Ρόμενταλ.

Από την πλευρά του, ο Κρίστιαν Νέμεθ τόνισε: «Είναι ωραίο να βρίσκεσαι με παιδιά, χαίρομαι που τα βλέπω χαρούμενα γιατί έτσι νιώθω χαρούμενος κι εγώ. Είμαι περήφανος που είμαι μέλος του Ολυμπιακού ο οποίος βοηθάει αυτά τα παιδιά που δεν έχουν οικογένεια.»

Τα παιδιά τα οποία μετείχαν στην γιορτή της ΟΠΑΠ Α.Ε. προέρχονταν από τα ιδρύματα:

1. ΠΑΙΔΟΠΟΛΗ “ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ”
2. ΠΑΙΔΟΠΟΛΗ “ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ”

3. ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ SOS
4. ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΑΡΡΕΝΩΝ Γ.&Α. ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑ

5. ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΚΟΡΙΤΣΙΟΥ ¨Η ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ¨ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ
6. ΕΣΤΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΟΥ “ΦΙΛΟΘΕΗ Η ΑΘΗΝΑΙΑ”

7. ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΘΗΛΕΩΝ “Η ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΣ”
8. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΕΙΟ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΘΗΛΕΩΝ

9. ΠΡΟΤΥΠΟ ΝΗΠΙΟΤΡΟΦΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
10. ΣΤΕΓΗ ΘΗΛΕΩΝ Π. ΦΑΛΗΡΟΥ “ΑΓΙΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ”

11. ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΘΗΛΕΩΝ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΥ
12. ΛΥΡΕΙΟ

Στο τέλος της εκδήλωσης τόσο η ΟΠΑΠ Α.Ε. όσο και η Π.Α.Ε. Ολυμπιακός μοίρασαν δώρα σε όλα τα παιδιά.

Πηγή: gazzetta.gr