Με τον αριθμό των νεκρών, των τραυματιών και όσων έχασαν τα σπίτια τους από το σεισμό των 7,8 Ρίχτερ στην Τουρκία, να αυξάνεται δραματικά ώρα με την ώρα, ορισμένοι αθλητικοί σύλλογοι της χώρας έθεσαν στη διάθεση των αρχών τις εγκαταστάσεις τους σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν τους σεισμοπαθείς.

Η Κόνιασπορ, ομάδα στην οποία αγωνίζεται πλέον ο Έλληνας διεθνής μέσος Ανδρέας Μπουχαλάκης, δανεικός από τον Ολυμπιακό, ανακοίνωσε πως μετέτρεψε το γήπεδό της σε καταφύγιο προκειμένου να υποδεχθεί ανθρώπους που έχασαν τα σπίτια τους. Το παράδειγμά της αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλα ποδοσφαιρικά κλαμπ σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του συλλόγου, Φατίχ Εζγκεκτσέν, παρουσίασε μέσω Twitter φωτογραφίες από τις μετατροπές σουϊτών του γηπέδου σε υπνοδωμάτια όπου θα φιλοξενηθούν πληγέντες των περιοχών που βρίσκονται κοντά στο Ικόνιο. Η διοίκηση αφαίρεσε έπιπλα και άλλες ανέσεις που υπήρχαν για τους επισήμους στο γήπεδό της και τοποθέτησε κρεβάτια στις σουΐτες προκειμένου να σταθεί στο πλευρό εκείνων που το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη αυτές τις ώρες.