Το πρώτο και καθοριστικό βήμα για την πρόκριση στον τελικό του Λιγκ Καπ Αγγλίας έκανε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία με γκολ των Ράσφορντ, Βέγκχορστ και Φερνάντες νίκησε με 3-0 εκτός έδρας στον πρώτο ημιτελικό τη Νότιγχαμ Φόρεστ του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος ήταν στο γήπεδο για να παρακολουθήσει από κοντά το παιχνίδι.

Οι Κόκκινοι Διάβολοι ήταν το φαβορί αφού η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι δεδομένη και αυτό επιβεβαιώθηκε και στον αγωνιστικό χώρο, με τον Ράσφορντ να σκοράρει στο 6′ και να δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ (0-1). Η Φόρεστ προσπάθησε να αντιδράσει και σκόραρε στο 23′ με τον Σάριτζ στην αντεπίθεση αλλά το VAR έδειξε ότι υπήρχε οφσάιντ και το γκολ δεν μέτρησε, για να έρθει στο 45′ το 0-2 από τον Βέγκχορστ στην επαναφορά μετά την επέμβαση του Χένεσεϊ σε σουτ του Άντονι.

Στο β’ μέρος και συγκεκριμένα στο 54′ η Γιουνάιτεντ είχε δοκάρι (οριζόντιο) σε σουτ του Έρικσεν, για να διαμορφωθεί το τελικό 0-3 από τον Φερνάντες στο 89′, με τη ρεβάνς στο Όλντ Τράφορντ να έχει καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα.