Η ΑΕΚ είχε ουσιαστικά εξασφαλίσει την πρόκριση στους ημιτελικούς του κυπέλλου Ελλάδας μετά τη νίκη επί του Πανσερραϊκού με 3-0 στο πρώτο παιχνίδι, για το τυπικό της υπόθεσης όμως έπρεπε να αγωνιστεί και στη ρεβάνς των Σερρών και το έκανε, επικρατώντας ξανά, με 3-1 αυτή τη φορά, χάρη σε δύο γκολ του Μάνταλου και ένα του Μαχαίρα.

Ο Ματίας Αλμέιδα έκανε, όπως αναμενόταν, αλλαγές στην 11άδα της Ένωσης και αυτό που περίμενε από την ομάδα του ήταν να δει μια καλή εμφάνιση και τη διατήρηση των αγωνιστικών στοιχείων που τη χαρακτηρίζουν παρά τα νέα πρόσωπα στο αρχικό σχήμα. Και η επιθυμία του μάλλον έγινε πραγματικότητα, αφού οι κιτρινόμαυροι ήταν καλοί. Κάτι που φαινόταν άλλωστε και από τις φάσεις που εύκολα δημιουργούσαν, με τους Φερνάντες, Τσούμπερ και Γκατσίνοβιτς να έχουν ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ.

Αυτός που τα κατάφερε, τελικά, ήταν ο Μάνταλος στο 21′ με κοντινή προσπάθεια μετά το γύρισμα του Τσούμπερ, με την ΑΕΚ να έχει τον απόλυτο έλεγχο, όπως δείχνει και το γεγονός ότι στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου οι τελικές προσπάθειες ήταν 9-1 υπέρ της. Το θέμα, όμως, δεν είναι οι τελικές αλλά τα γκολ και με το ξεκίνημα της επανάληψης αυτά ήταν ένα για κάθε πλευρά, αφού στο 49′ ο Κατσαντώνης έκανε από κοντά το 1-1 μετά τη σέντρα του Σαΐντ.

Σκορ που δεν έμεινε παρά μόνο για δύο λεπτά όμως, αφού στο 51′ ο Σιντιμπέ σέντραρε από δεξιά και ο Μάνταλος με κεφαλιά σκόραρε ξανά για το 1-2. Από εκεί και πέρα οι δύο προπονητές άρχισαν τις αλλαγές, με τους οπαδούς της Ένωσης να αποθεώνουν τον Αραούχο που πήγε για γκολάρα με… ραμπόνα στο 71′, για να έρθει τελικά το 1-3 στο 80′ με δυνατό σουτ του Μαχαίρα που βρήκε και στο δοκάρι.

Εύκολη νίκη, εύκολη πρόκριση επομένως για την Ένωση, η οποία έκανε καλή εμφάνιση παρά τις αλλαγές.

Πανσερραϊκός: Κάτσικας, Ζερής, Γιανναράκης (61′ Θυμιάνης), Παντεκίδης, Λυμπεράκης, Κολομπίνο (73′ Στίνα), Στάικος, Κατσαντώνης, Σοφιανός (82′ Σιόντης), Μούργος (73′ Μασκανάκης), Σαΐντ (61′ Κανίς).

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ραντόνια, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Σιντιμπέ, Φερνάντες (62′ Μαχαίρας), Γαλανόπουλος (67′ Φράνσον), Μάνταλος, Γκατσίνοβιτς (67′ Αραούχο), Τσούμπερ, Φαν Βέερτ (66′ Κοσίδης).