Η Νότιγχαμ Φόρεστ, η ομάδα που ανήκει στον Βαγγέλη Μαρινάκη, πανηγύρισε μια τεράστια επιτυχία στο «Σίτι Γκράουντ». Νίκησε τη Γουλβς στα πέναλτι με 4-3, έπειτα από την ισοπαλία τους στην κανονική διάρκεια με 1-1 και πέρασε στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ Αγγλίας. Είναι η πρώτη φορά από το 1992 που φτάνει σε αυτό το σημείο του θεσμού. Σε περίπτωση που κατακτήσει το τρόπαιο, δε, τότε θα εξασφαλίσει και την ευρωπαϊκή συμμετοχή της στα πλέι οφ του Europa Conference League.

Η Νότιγχαμ Φόρεστ μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και γρήγορα πήρε τα ηνία του ματς. Ο άλλοτε άσος των «λύκων» Βίλι Μπολί στο 18′ άνοιξε το σκορ για λογαριασμό των γηπεδούχων. Στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους, η Γουλβς αναθάρρησε και πέρασε στην επίθεση, αλλά η Νότιγχαμ Φόρεστ άντεξε στην πίεση και η ανάπαυλα τη βρήκε να διατηρεί το προβάδισμά της.

Στην επανάληψη, η Γουλβς με αρκετή δόση τύχης κατάφερε και ισοφάρισε. Στο 64′ ο Ραούλ Χιμένες έγραψε το 1-1. Το σκορ διατηρήθηκε, το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι κι εκεί για τη Νότιγχαμ έκανε τη διαφορά ο Ντιν Χέντερσον μια από τις πετυχημένες μεταγραφές της διοίκησης. Απέκρουσε δύο πέναλτι κι έστειλε τη Νότιγχαμ στην επόμενη φάση. Εκεί θα αντιμετωπίσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Μαζί της και η Σαουθάμπτον κάνοντας μια μεγάλη έκπληξη καθώς επικράτησε με 2-0 της Μάντσεστερ Σίτι στο «Σεντ Μέρι’ς». Οι «πολίτες» και κάτοχοι του τροπαίου το 2021 πραγματοποίησαν το χειρότερο παιχνίδι τους στην τρέχουσα σεζόν και βγήκαν νοκ άουτ από τα γκολ των Μάρα (23′) και Τζενέπο (28′). Οι «άγιοι» θα παίξουν με τη Νιούκαστλ στους «4».

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των προημιτελικών του αγγλικού League Cup:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Τσάρλτον 3-0

Νιούκαστλ-Λέστερ 2-0

Νότιγχαμ Φόρεστ-Γουλβς 4-3 πεν. (κ.αγ. 1-1)

Σαουθάμπτον-Μάντσεστερ Σίτι 2-0