Ο Παναθηναϊκός υπέστη 6η συνεχόμενη ήττα στη Euroleague – το μεγαλύτερο αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία του στο θεσμό – καθώς στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της regular season έχασε με 94-88 από τη Φενέρμπαχτσε στο «ΟΑΚΑ». Πλέον, το ρεκόρ του είναι 6-12, ενώ οι Τούρκοι έβαλαν τέλος στο δικό τους αρνητικό σερί (μετρούσαν πέντε διαδοχικές ήττες, 11-7).

Ο Νεμάνια Ράντονιτς άρχισε το ματς με τους Γουόλτερς, Καλαϊτζάκη, Μπέικον (που επέστρεψε στο ροτέισον), Γουίλιαμς και Γκουντάιτις, ενώ διαθέσιμοι ήταν και οι Πάρις Λι, Μποχωρίδης που τις προηγούμενες ημέρες λογαριάζονταν αμφίβολοι.

Οι «πράσινοι» δεν άρχισαν καλά, έπαιζαν χωρίς ιδιαίτερη ένταση, αλλά μετά την αποχώρηση του Κώστα Αντετοκούνμπο με δύο φάουλ, άνοιξαν περισσότεροι διάδρομοι και το σκοράρισμα έγινε πιο εύκολο γι’ αυτούς. Κάπως έτσι πήραν προβάδισμα με 19-18 στην πρώτη περίοδο παρά τα πέντε λάθη τους και τις δύο ασίστ τους. Αντίθετα, τα πήγαν καλά στα ριμπάουντ, ενώ είχαν και 2/3 τρίποντα.

Με την εξέδρα να τα έχει βάλει με τους διαιτητές της αναμέτρησης και τον… εκνευρισμό να φτάνει στο παρκέ, ο Γιώργος Παπαγιάννης έχασε την ψυχραιμία του κι αφού χρεώθηκε με δεύτερο φάουλ ξέσπασε και δέχθηκε τεχνική ποινή. Ο Παπαγιάννης είχε δώσει ισορροπία με την παρουσία του στη ρακέτα, αλλά η έξοδός του σε συνδυασμό με τα συνεχόμενα αβίαστα λάθη των γηπεδούχων και τα νεύρα, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις ώστε η Φενέρμπαχτσε να προηγηθεί και πάλι στο σκορ (29-24 με τρίποντο του Νικ Καλάθη).

Βλέποντας πως το ματς… ξέφευγε, ο Παναθηναϊκός πείσμωσε. Δύο απανωτές καλές άμυνες, ένα τρίποντο του Λι κι ένα ακόμη καλάθι του Γουόλτερς έφεραν και πάλι το ματς στα ίσια (29-29). Παρά την επιθετική δύναμη της Φενέρ, ο Παναθηναϊκός δεν λύγιζε. Με τον Γκουντάιτις να δίνει έξτρα επιθέσεις (πέντε επιθετικά στο ημίχρονο), το «τριφύλλι» πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα τριών πόντων (39-36).

Στην 3η περίοδο, ο Ντουέιν Μπέικον συνέχισε να εντυπωσιάζει με τις επιλογές του και ο Παναθηναϊκός βγάζοντας άμυνες και το… λάδι της Φενέρμπαχτσε έφτασε να προηγηθεί με 49-42. Η Φενέρ, όμως, μπορεί να βρει σκορ από το… πουθενά κι αυτό έκανε ισοφαρίζοντας σε 49-49 πολύ γρήγορα. Απάντησαν οι «πράσινοι» με τρίποντα του Γουίλιαμς και του Λι για το +6 και πάνω εκεί «έχτισαν» πηγαίνοντας στο διάλειμμα με οκτώ πόντους αβαντάζ (59-51). Τα επιθετικά ριμπάουντ (15) συνέχισαν να του δίνουν πνοή, αφού ήταν απρόσεκτος με την μπάλα (η Φενέρ είχε 11 κλεψίματα σε 30′).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, όμως, τα πράγματα στράβωσαν γρήγορα. Ο Παναθηναϊκός φορτώθηκε με φάουλ πολύ εύκολα, ο Μπέικον ζήτησε αλλαγή και επιπλέον ήταν άστοχος παρόλο που κατάφερνε να ανανεώνει επιθέσεις. Στα πεντέμιση λεπτά πριν από τη λήξη, η Φενέρμπαχτσε μείωσε στον πόντο 63-62. Κι εκεί «μίλησε» η ποιότητα. Σκόραρε ο Πάρις Λι (65-62) κι έπειτα έβαλε τρίποντο ο Μπέικον (68-62), καλάθια που έδωσαν μεγάλη ανάσα.

Πίεσαν οι Τούρκοι, αλλά τέσσερις ακόμη πόντοι του Μπέικον κράτησαν όρθιους τους «πράσινους» (72-70) κι ο Λι έδωσε και πάλι λύση (74-70). Η Φενέρμπαχτσε ήταν… πολύ σκληρή για να πεθάνει. Ένα τρίποντο του Καλάθη έριξε και πάλι στον πόντο τη διαφορά, αλλά ο Γκουντάιτις έδειξε κρύο αίμα στις βολές στο 1:35 (76-73) κι ο Πονίτκα έκανε το 78-73. Ο Παναθηναϊκός έκανε τραγικά λάθη στα τελευταία δευτερόλεπτα και η Φενέρμπαχτσε ισοφάρισε, ενώ δεν δόθηκε φάουλ στον Πονίτκα και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Η παράταση άρχισε με φρενήρη ρυθμό και εκατέρωθεν τρίποντα (81-81). Έπειτα, όμως, το ματς πήγε στα φάουλ, μέχρι που το… ξεκόλλησε ο Νάιτζελ Χέις Ντέιβις με τρίποντο για το 90-85 υπέρ της Φενέρμπαχτσε που με προσωπικό σερί επτά πόντων «σφράγισε» το ματς για τους φιλοξενούμενους.

Τα δεκάλεπτα: 19-18, 39-36, 59-51, 78-78κ.α., 88-94 παρ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντέγιαν Ράντονιτς): Π. Καλαϊτζάκης, Γουόλτερς 11 (1), Λι 10 (2), Παπαγιάννης 3 (1), Γουίλιαμς 11 (1), Γ. Καλαϊτζάκης 2, Μπέικον 27 (2), Πονίτκα 14 (2), Μαντζούκας, Γκουντάιτις 10.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Δημήτρης Ιτούδης): Μότλεϊ 14, Μπιρσέν, Γουίλμπεκιν 9 (2), Έντουαρντς 14, Χέιζ – Ντέιβις 24 (3), Πιερ, Γκούντουριτς 14 (2), Μπούκερ 5 (1), Καλάθης 12 (2), K. Αντετοκούνμπο 2.