Η απόφαση του Κριστιάνο Ρονάλντο να αποδεχθεί την πρόταση της Αλ Νασρ και να συνεχίσει την καριέρα του στη Σαουδική Αραβία ερμηνεύεται από όλους σαν… συνταξιοδότηση και κάπως έτσι πρέπει να σκέφτονται και στην EA Sports, αφού τα στατιστικά του είναι μειωμένα από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η μεταγραφή του.

Ο Πορτογάλος άσος παρουσιάστηκε επισήμως από την Αλ Νασρ και έκανε λόγο για μια νέα πρόκληση σε ένα ανταγωνιστικό, όπως είπε, πρωτάθλημα. Στην EA Sports, όμως, δεν το βλέπουν έτσι, με αποτέλεσμα οι οπαδοί του CR7 να έχουν να κάνουν πλέον με έναν παίκτη με χαμηλότερα στατιστικά στο FIFA23.

Ο Ρονάλντο επί χρόνια κυριαρχούσε στο συγκεκριμένο παιχνίδι αφού είχε τα καλύτερα στατιστικά από όλους, δίνοντας μεγάλη μάχη με τον Λιονέλ Μέσι, αλλά τώρα το overall score του, η συνολική βαθμολογία/δυναμική του ως παίκτης, δηλαδή, έπεσε στο 88. Για πρώτη φορά μετά το μακρινό 2006, δηλαδή, είναι κάτω από το 90.

Από εκεί και πέρα, αν πάμε σε πιο εξειδικευμένες κατηγορίες, η ντρίμπλα του Κριστιάνο έπεσε από το 84 στο 81 και η άντοχή του από το 74 στο 70, με τους παίκτες του FIFA23 να έχουν να κάνουν πλέον με έναν αρκετά πιο… γήινο Ρονάλντο.