Εναρμονισμένη με το πνεύμα των ημερών και το εορταστικό ωράριο, η Super League ρίχνει την αυλαία για το 2010. Τέσσερις αναμετρήσεις σήμερα το Σάββατο, με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον Ολυμπιακό Βόλου.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ

Οι δύο ομάδες κάνουν τον δικό τους πρωταθλητισμό. Κοιτάζουν τη βαθμολογία ανάποδα και στόχος τους είναι να… αποφύγουν τις τρεις πρώτες θέσεις. Ο Εργοτέλης έκανε ένα σημαντικό βήμα με τη νίκη του επί της Κέρκυρας και με ένα δεύτερο μπορεί να βρεθεί στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος. Κυρίως, βέβαια, θα είναι πιο ήρεμος για την παραμονή του στην κατηγορία. Ο Πανσερραϊκός έχασε έδαφος με την ισοπαλία απέναντι στον Πανιώνιο και θα χάσει περισσότερο, αν τυχόν δεν πάρει αποτέλεσμα στο Παγκρήτιο. Το παιχνίδι είναι το μοναδικό της αγωνιστικής που δεν έχει τηλεοπτική μετάδοση.

Στις 17:15 στο Παγκρήτιο

Τα νέα είναι εξαιρετικά για τον Νίκο Καραγεωργίου. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι η ομάδα του δείχνει να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά και ο συγκεκριμένος αντίπαλος που του δίνει ώθηση. Ο Εργοτέλης δεν έχει ηττηθεί ποτέ σε σύνολο δέκα αναμετρήσεων από τον Πανσερραϊκό. Μετράει πέντε νίκες και πέντε παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα, ενώ είναι χαρακτηριστική και η συχνότητα με την οποία σκοράρει. Στα δύο ματς των δύο ομάδων προ διετίας για την Α’ Εθνική πέτυχε δύο γκολ εντός και εκτός έδρας, ενώ συνολικά έχει 14 φορές, έχοντας ένα μέσο όρο γκολ 2,8 απέναντι στον Πανσερραϊκό. Δεν θα αγωνιστεί ο τραυματίας Γιαλούσης και ο Λεάλ που δεν πρόλαβε να αποθεραπευτεί. Δεν προέκυψαν προβλήματα για τον Πανσερραϊκό.

ΚΑΒΑΛΑ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Στο σχεδιασμό τους είχαν το ίδιο σκεπτικό. Να εξασφαλιστεί άμεσα η σωτηρία και να ψάξουν το βήμα παραπάνω. Σε έναν από τους δύο, χάλασε στην πορεία και το παιχνίδι μοιάζει ως ένας επαναπροσδιορισμός διαδρομής στο gps! Αν η Καβάλα κερδίσει, κλείνει τον πρώτο γύρο σε θέση πλέι οφ και πάει για Ευρώπη, ενώ ο Ατρόμητος κινδυνεύει να βρεθεί κάτω από τη ζώνη και να σκεφτεί πως θα μείνει στην κατηγορία. Αν το αποτέλεσμα είναι το αντίθετο, ξεκινούν και οι δύο τον Γενάρη από μηδενική βάση και με στόχο το καλύτερο.

Στις 17:15 στο «Ανθή Καραγιάννη»

Η προϊστορία τους έχει ζουμί! Τα τελευταία 20 χρόνια από τις μικρές κατηγορίες, ωστόσο έχουν… πάρε-δώσε και στην Α’ Εθνική. Εκείνο που αξίζει να σημειωθεί είναι το 5-0-0 που έχει η Καβάλα απέναντι στον Ατρόμητο στο «Ανθή Καραγιάννη». Οι αργοναύτες δεν έχουν χάσει ούτε βαθμό από την ομάδα του Περιστερίου στις αναμετρήσεις τους στη μεγάλη κατηγορία και, μάλιστα, το μοναδικό γκολ που έχουν δεχτεί, ήρθε την περασμένη σεζόν από τον Φαβάλι.

Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι τιμωρημένοι Αμπντούν και Ντουγκλάο, Επιστρέφουν οι Μελισσάς και Σφακιανάκης που εξέτισαν την ποινή τους απέναντι στον Ολυμπιακό, αλλά δε θα παίξει ο Βινιάλ που λύθηκε το συμβόλαιό του.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Όλα έγιναν τόσο γρήγορα, που το ντεμπούτο του την προηγούμενη αγωνιστική στον πάγκο του Πανιωνίου, πέρασε μάλλον στα ψιλά. Τουλάχιστον, ήταν καλύτερο από την προηγούμενη φορά, όταν είχε ηττηθεί 2-0 μέσα στη Νέα Σμύρνη από τον Ηρακλή. Ο Τάκης Λεμονής θα κάνει δεύτερη πρεμιέρα το Σάββατο, αυτή τη φορά μπροστά τον κόσμο των κυανέρυθρων με στόχο να ξεπεράσει τον εαυτό του. Στην προηγούμενη… σύντομη θητεία του είχε καταφέρει σε τρεις αγώνες, να μαζεύει τρεις βαθμούς και με νίκη απέναντι στον Αστέρα μπορεί σχεδόν με το «καλημέρα» να σπάσει το ρεκόρ του.

Στις 17:15 στο γήπεδο Νέας Σμύρνης

Πλούσια είναι η παράδοση των δύο ομάδων. Όχι σε πλήθος παιχνιδιών, αλλά σε γκολ. Στο πρωτάθλημα έχουν αναμετρηθεί έξι φορές, χωρίς να έχουν αναδειχθεί ουδέποτε ισόπαλοι. Τρεις νίκες ο Πανιώνιος (δύο εκ των οποίων στη Ν. Σμύρνη) και τρεις νίκες ο Αστέρας (μία εκ των οποίων στη Ν. Σμύρνη), ενώ εντυπωσιακό είναι το άθροισμα των 22 γκολ σε έξι παιχνίδια! Ένα επιπλέον στοιχείο που αξίζει να αναφερθεί είναι η κακή παράδοση που έχει ο Τάκης Λεμονής με τον Αστέρα στο πρωτάθλημα, αφού σε μια σεζόν που τον αντιμετώπισε και, μάλιστα, ως προπονητής του Ολυμπιακού, δεν κατάφερε να κερδίσει.

Δεν προέκυψαν προβλήματα για τον Πανιώνιο, με τον οποίο και πάλι δεν θα αγωνιστεί ο Κουμορτζί. Πλήρης θα παραταχθεί ο Αστέρας στον αγώνα με τον Πανιώνιο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ

Η καλύτερη ανάμνηση του Παναθηναϊκού τον τελευταίο καιρό είναι από τον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Συνεπώς, ό,τι πλησιέστερο είναι ο Ολυμπιακός από τον Βόλο! Οι πράσινοι μετά τη γκέλα στην Τρίπολη θέλουν εκτός από την ουσία, να προσφέρουν και λίγο θέαμα για να βελτιωθεί η επαφή με τον κόσμο και να κλείσει θετικά η χρονιά. Το επιβλητικό 10-0-0 που υπάρχει στην παράδοση των δύο ομάδων σε πρωτάθλημα και κύπελλο αποτελεί μια ακόμα παράμετρο που ενισχύει την επιθυμία του Παναθηναϊκού για μια «καλή» νίκη.

Στις 19:30 στο ΟΑΚΑ

Πέρασε μια εβδομάδα με επεισόδια, τιμωρία, έφεση κι άλλα επεισόδια… Η ουσία είναι ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα παίξει σε άδειες κερκίδες απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου, αλλά δεν γνωρίζουν και οι ίδιοι οι παίκτες αν αυτό είναι απαραίτητα καλό. Η συμπεριφορά του κόσμου απέναντι στην ομάδα μετά το ματς με τον Αστέρα, προκαλεί ερωτηματικά για τη στάση του το Σάββατο, ιδιαίτερα σε περίπτωση που το παιχνίδι δεν κυλήσει όπως επιθυμούν και πολύ περισσότερο αν στο φινάλε το αποτέλεσμα δεν είναι το αναμενόμενο για τον τριφύλλι.

Εκτός αποστολής – χωρίς να αντιμετωπίζουν προβλήματα – έμειναν Γκοβού, Πλεσί και Σιμάο. Επιστρέφουν οι Μόνχε, Ζαραδούκος και Ψυχογιός για τον Ολυμπιακό Βόλου.

Πηγή: gazetta.gr