Ο Εμανουέλ Μακρόν σα να ήταν ο προπονητής της εθνικής Γαλλίας ή ένας από τους πρωταγωνιστές του ημιτελικού του Μουντιάλ 2022, που οι «τρικολόρ» νίκησαν με 2-0 το Μαρόκο και εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στον τελικό όπου θα αντιμετωπίσουν την Αργεντινή (18/12, 17:00), πέρασε από τη μικτή ζώνη του «Al Bayt Stadium» και μίλησε για το ματς. Παράλληλα επιβεβαίωσε πως θα βρίσκεται στην Ντόχα και την Κυριακή για το μεγάλο παιχνίδι.

«Με έκαναν πολύ περήφανο με την εμφάνισή τους κόντρα στο Μαρόκο. Χρειάστηκε να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για να πάρουν την πρόκριση», ο Γάλλος πρόεδρος αρχικά και συνέχισε λέγοντας πως θα βρίσκεται και στον τελικό. Θα επαναλάβει, δηλαδή, ότι έκανε και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 όπου βρέθηκε στις εξέδρες των γηπέδων της Ρωσίας στον ημιτελικό (1-0 το Βέλγιο) και στον τελικό (4-2 την Κροατία).

Κι έπειτα ο Εμανουέλ Μακρόν άρχισε την… ανάλυση. «Πολύ καλός ήταν ο Ολιβιέ Ζιρού. Κι ο Αντουάν Γκριεζμάν μου άρεσε πάρα πολύ, ήταν ιδιαίτερα γενναιόδωρος», τόνισε ο Γάλλος ηγέτης και έπειτα στάθηκε «και στην σκληρή δουλειά που έκανε ο Κιλιάν Εμπαπέ. Δεν ήταν εύκολο ματς για εκείνον. Και τι να πω για τη νέα γενιά… Ο Κολό Μουανί μπήκε και μέσα σε δύο λεπτά (σ.σ. στην πραγματικότητα 43 δευτερόλεπτα) σκόραρε! Εντυπωσιακό! Μέσα σε δύο λεπτά!».

Κι όταν τον ρώτησαν να κάνει πρόβλεψη για τον τελικό, απάντησε: «Δεν πρόκειται να δώσω κάποιο προγνωστικό, είμαι αρκετά προληπτικός. Ωστόσο, από τώρα αρχίζει η προετοιμασία για να παίξουμε το ματς και να το κερδίσουμε γιατί θέλω να κατακτήσουμε κι άλλο Παγκόσμιο Κύπελλο».

Επιπλέον, έστειλε μήνυμα και στον προπονητή Ντιντιέ Ντεσάν να παραμείνει στη θέση του και μετά το τέλος του Μουντιάλ. Ο Ντεσάν έχει συμβόλαιο ως την 31η Δεκεμβρίου και δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα μείνει ή αν θα φύγει.

Αυτός που δεν έφυγε από το γήπεδο, πάντως, ήταν ο Γάλλος πρόεδρος που επισκέφθηκε τα αποδυτήρια της Γαλλίας και έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες και πανηγύρισε μαζί τους τη μεγάλη πρόκριση. Παράλληλα, πήγε και μια βόλτα από τα αποδυτήρια του Μαρόκου, σύμφωνα με αναφορές στα διεθνή ΜΜΕ, και είπε στον Σοφιάν Άμραμπατ, αδερφό του Νορντίν της ΑΕΚ, πως κατά την άποψή του ήταν ο καλύτερος μέσος του Παγκοσμίου Κυπέλλου.