Η Γαλλία πήγε στο Κατάρ για το Μουντιάλ 2022 με στόχο να υπερασπιστεί το τρόπαιο που κατέκτησε πριν 4 χρόνια στη Ρωσία και απέχει 90 λεπτά, πλέον, από το να το κρατήσει στην κατοχή της για άλλη μια 4ετία, αφού με γκολ των Ερναντέζ και Κόλο Μουανί νίκησε με 2-0 το Μαρόκο και πήρε την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει την Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι.

Το μεγάλο όπλο των Μαροκινών ήταν η άμυνά τους και σε αυτή ήθελαν να βασιστούν και στον ημιτελικό, αλλά οι Γάλλοι τούς ανέτρεψαν τα πλάνα από νωρίς, αφού μόλις στο 5′ ο Ερναντέζ με σουτ από κοντά, έπειτα από φάση διαρκείας, έκανε το 1-0. Ήταν το πιο γρήγορο γκολ σε ημιτελικό Μουντιάλ μετά το 1958 και έδινε στην ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν τη δυνατότητα να διαχειριστεί το παιχνίδι όπως ήθελε.

Και τελικά αυτό που ήθελαν να κάνουν οι Τρικολόρ, όπως φάνηκε, ήταν να τελειώσουν το παιχνίδι από νωρίς, αφού στο 17′ είχαν μεγάλη ευκαιρία για το δεύτερο γκολ με τον Ζιρού αλλά η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι του Μπόνο. Ο ίδιος παίκτης, ο Ζιρού, είχε ακόμη μία φάση στο 36′, μαζί με τον Μπαπέ, αλλά κανείς εκ των δύο δεν κατάφερε να βρει δίχτυα, με αποτέλεσμα το πρώτο μέρος να κλείσει με το σκορ στο 1-0, αφού στο 43′ ήταν η σειρά του Μαρόκου να σταθεί άτυχο με το ανάποδο ψαλίδι του Ελ Γιαμίκ που πήγε στο κάθετο δοκάρι του Γιορίς.

Όπως και να έχει, οι Αφρικανοί μπήκαν δυνατά στο β’ μέρος και πίεσαν από νωρίς για την ισοφάριση, με τους Βαράν και Κονατέ να έχουν δουλειά να κάνουν προκειμένου να αποφευχθεί αυτή. Και από εκεί και πέρα, σταδιακά, ανέβηκαν και οι Γάλλοι, με αποτέλεσμα και οι δύο ομάδες να ψάχνουν το γκολ. Η μία για να ισοφαρίσει, η άλλη για να αγκαλιάσει τη νίκη και κατ’ επέκταση την πρόκριση.

Το Μαρόκο, το οποίο είχε και τραυματισμούς, πραγματικά έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε και κέρδισε ακόμη μία φορά σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο το χειροκρότημα όλων για την προσπάθειά του και το πάθος του, αλλά η Γαλλία κέρδισε το εισιτήριο για τον τελικό της Κυριακής (18/12), αφού στο 79, μόλις… 42 δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του ως αλλαγή, ο Μουανί, μετά τους ελιγμούς και το σουτ του Μπαπέ που κόντραρε, έγραψε το 2-0 και έδωσε πρόωρο τέλος στο παιχνίδι.

Γαλλία: Λορίς, Κουντέ, Βαράν, Κονατέ, Τεό Ερναντέζ, Τσουαμενί, Φοφανά, Γκριεζμάν, Ντεμπελέ (79′ Μουανί), Ζιρού (65′ Τουράμ), Μπαπέ.

Μαρόκο: Μπόνο, Χακίμι, Γιαμίκ, Σαΐς (21′ Αμαλάχ (78′ Ελζαζουλί), Νταρί, Μαζραουί (46′ Αλάχ), Ουνάχι, Άμπραμπατ Ζιγές, Εν Νεσιρί (66′ Χαμντάλα), Μπουφάλ (67′ Αμπουκλάλ).