Ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε την ΑΕΚ στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Basket League με στόχο τη νίκη για να αφήσει πίσω του την ήττα από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ και τα κατάφερε με το τελικό 71-57, σε ένα παιχνίδι στο οποίο ήταν σταθερά μπροστά στο σκορ παρά τις προσπάθειες των φιλοξενούμενων.

Με ανεβασμένη ψυχολογία από τις συνεχόμενες νίκες στη Euroleague και με δύο ευρωπαϊκούς αγώνες μπροστά τους, την εβδομάδα που έρχεται, οι πράσινοι είχαν ως στόχο να πάρουν τη νίκη κόντρα στους κιτρινόμαυρους χωρίς να κουραστούν ιδιαίτερα. Και η αλήθεια είναι ότι τα κατάφεραν, αφού ήταν συνεχώς μπροστά, χωρίς να χρειαστεί να φορτσάρουν ιδιαίτερα.

Η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς πήρε από το ξεκίνημα το προβάδισμα και δεν δυσκολεύτηκε να ξεφύγει με +7 (18-11), κλείνοντας την πρώτη περίοδο στο +8 (25-17) και έχοντας για καλύτερους τούς Λι (6π.) και Μπέικον (5π.). Οι φιλοξενούμενοι, από την άλλη πλευρά, είχαν για πιο αξιόπιστους επιθετικά τούς Γουίλιαμς και Μίτσελ.

Οι πράσινοι πήγαν και στο +12 (29-17) με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου αλλά στη συνέχεια έριξαν τον ρυθμό τους, με αποτέλεσμα οι κιτρινόμαυροι να βρουν την ευκαιρία για να μειώσουν από 32-19 σε 32-26 χάρη σε σερί 7-0. Σερί στο οποίο δεν κατάφεραν να δώσουν συνέχεια όμως, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται με το σκορ στο 38-29.

Στην τρίτη περίοδο, όμως, ο Παναθηναϊκός χαλάρωσε περισσότερο από ό,τι ήθελε ο Ράντονιτς, με αποτέλεσμα να δει την ΑΕΚ να πλησιάσει στο -4 (48-44 και 50-46), δίνοντας ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Οι Μίτσελ, Παπαδάκης και ΜακΓκριφ ήταν οι καλύτεροι για τους κιτρινόμαυρους σε αυτό το διάστημα, την ίδια ώρα που οι οπαδοί των πράσινων αποθέωναν τον Νίκο Παππά που μπήκε στο παιχνίδι.

Ένα παιχνίδι το οποίο οι γηπεδούχοι ουσιαστικά το καθάρισαν οριστικά στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου, όταν ξέφυγαν με +11 (61-50), με τον Πονίτκα να έχει 9 συνεχόμενους πόντους και την ΑΕΚ να μην καταφέρνει να αντιδράσει, γνωρίζοντας τελικά την ήττα με 71-57.

Τα δεκάλεπτα: 25-17, 38-29, 56-48, 71-57