Ο Nεϊμάρ έγραψε το 2-0 εναντίον της Νότιας Κορέας στη φάση των «16» του Μουντιάλ 2022τελικό σκορ 4-1 και αντίπαλος της «Σελεσάο στους «8» η Κροατία» – και έγινε ο τρίτος Βραζιλιάνος που σκοράρει σε τρία ή περισσότερα Μουντιάλ.

Πλέον το όνομα του αστέρα της Παρί Σεν Ζερμέν συνδέεται με τον Πελέ και τον Ρονάλντο, καθώς ο πρώτος είχε σκοράρει σε τέσσερις διαφορετικές διοργανώσεις, ενώ ο Ρονάλντο σε τρεις. Ο Νεϊμάρ, έχοντας βρει δίχτυα το 2014 και το 2018, μπήκε στη σχετική λίστα με το πέναλτι που εκτέλεσε εναντίον της ασιατικής ομάδας στο 13′.

Ο Νεϊμάρ βρίσκεται επίσης μια ανάσα από την ισοφάριση του ρεκόρ του Πελέ με τα περισσότερα γκολ με τη φανέλα της Βραζιλίας. Ο ζωντανός θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου μετράει 77 γκολ και ο Νεϊμάρ βρίσκεται ένα μόλις μακριά από την ισοφάριση (έχει 76). Ο επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν έχει ήδη περάσει τα 62 γκολ του Ρονάλντο.

Σε Παγκόσμια Κύπελλα, αυτό το γκολ του ήταν το έβδομο σε 12 εμφανίσεις, ενώ ο απολογισμός τερμάτων σε Παγκόσμια Κύπελλα για τον Ρονάλντο και τον Πελέ είναι 15 και 12 γκολ, αντίστοιχα.

Ο Νεϊμάρ ντρίμπλαρε τον διαιτητή και δύο Κορεάτες με μια κίνηση

Ορεξάτος επέστρεψε τώρα ο Βραζιλιάνος μετά τον τραυματισμό του στο ματς της πρεμιέρας Βραζιλία-Νότια Κορέα. Όχι μόνο πέτυχε γκολ, αλλά στο πρώτο 45λεπτο με τη Νότια Κορέα είχε μια απίστευτη στιγμή όταν ντρίμπλαρε τόσο τον διαιτητή όσο και δύο αντιπάλους του με μια κίνηση.