Η Αγγλία έχει ως στόχο την κατάκτηση του Μουντιάλ 2022 και για να τα καταφέρει θα πρώτα να αποκλείσει την κάτοχο του τίτλου, την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία, με την οποία θα κοντραριστεί στον προημιτελικό, μετά το 3-0 επί της Σενεγάλης χάρη στα γκολ των Χέντερσον, Κέιν και Σάκα.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν χαμηλός στο ξεκίνημα, με την ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να προσπαθεί να ανεβάσει στροφές μετά το 10λεπτο αλλά να μην τα καταφέρνει. Οι Άγγλοι έψαχναν τον τρόπο για να απειλήσουν τους Αφρικανούς αλλά ήταν αυτοί, τελικά, που απείλησαν τους Άγγλους, έχοντας δύο φάσεις με τον Ντιά. Μία στο 22, όταν δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα από κοντά, μία στο 31′, όταν ο Πίκφορντ απέκρουσε με το ένα χέρι το σουτ που έκανε από καλή θέση.

Αυτές ήταν οι δύο καλύτερες φάσεις του παιχνιδιού, με τη Σενεγάλη να πατάει καλύτερα, να ελέγχει τον ρυθμό και να μη νιώθει κάποιον κίνδυνο από την Αγγλία μέχρι και το 38ο λεπτό. Από εκείνο το σημείο, όμως, μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου, το σκορ έγινε 2-0 για τα «τρία λιοντάρια»!

Η ομάδα του Σάουθγκεϊ άνοιξε το σκορ στο 38′ με το πλασέ του Χέντερσον μετά την ασίστ του Μπέλιγχαμ που έφυγε στην αντεπίθεση, για να ακολουθήσει στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ξανά σε αντεπίθεση, το 2-0 από τον Κέιν, μετά την ασίστ του Φόντεν.

Έτσι, αν και δεν ήταν όχι εντυπωσιακή αλλά ούτε καν καλύτερη από την αντίπαλό της, η αποτελεσματική Αγγλία βρέθηκε μπροστά με 2-0 και αγκάλιασε την πρόκριση στους «8». Και αν υπήρχε κάποια αμφιβολία για αυτό, διαλύθηκε οριστικά στο 57′, όταν ο Φόντεν ανέβηκε από αριστερά και έκανε το γύρισμα για τον Σάκα, ο οποίος τελείωσε όπως έπρεπε τη φάση για το 3-0.

Από εκεί και πέρα, ο Σάουθγκεϊ άρχισε τις αλλαγές, η Σενεγάλη δεν έβρισκε κάποιο νόημα στο να συνεχίσει να προσπαθεί και τα λεπτά πέρασαν χωρίς να συμβεί κάτι αξιόλογο, πέραν μιας ευκαιρίας του Κέιν στο 80′, με τους Άγγλους να πανηγυρίζουν για την πρόκριση στους προημιτελικούς και να ετοιμάζονται για το ραντεβού με τους Γάλλους.

Αγγλία: Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς (76′ Ντάιερ), Μαγκουάιρ, Σο, Χέντερσον (82′ Φίλιπς), Μπέλιγχαμ (76′ Μάουντ), Ράις, Φόντεν (65′ Γκρίλις), Σάκα (65′ Ράσφορντ), Κέιν.

Σενεγάλη: Ε. Μεντί, Σαμπαλί, Κουλιμπαλί, Ντιαλό, Γιακόμπς (84′ Τουρέ), Ν. Μεντί, Σις (46′ Γκέιγ), Ι. Σαρ, Ι. Εντιαγέ (46′ Ντιένγκ), Ντιατά (46′ Μ. Σαρ), Ντιά (72′ Ντιεντιού).