Το Μαρόκο αντιμετώπισε τον Καναδά γνωρίζοντας ότι με νίκη θα έπαιρνε την πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ 2022 και έτσι έγινε, αφού τα γκολ των Ζίγιεχ και Εν Νεσίρι έκαναν τη διαφορά και του έδωσαν τη νίκη με 2-1, περιμένοντας πλέον να μάθει ποιος θα είναι ο αντίπαλος στα νοκ άουτ παιχνίδια.

Οι Μαροκινοί ήξεραν ότι με νίκη θα έπαιρναν την πρόκριση για την επόμενη φάση, οπότε ήταν λογικό να μπουν στο παιχνίδι δυνατά. Αυτό που δεν ήταν λογικό ήταν το μεγάλο λάθος που έκανε ο τερματοφύλακας Μπόργιαν στο 4′, δίνοντας έτσι την ευκαιρια στον Ζίγιεχ να κάνει από νωρίς το 0-1 για τους Αφρικανούς. Ένα γκολ, στο οποίο ο Καναδάς θα μπορούσε να απαντήσει στο 15′ αλλά ο Μπιουκάναν… πέταξε στα σκουπίδια την πολύ ωραία ενέργεια του Λάριν.

Γεγονός, φυσικά, που δεν ενόχλησε καθόλου το Μαρόκο, το οποίο λίγα λεπτά μετά και συγκεκριμένα στο 23′ πανηγύρισε ξανά, με τον Χακίμι να βγάζει τρομερή μπαλιά για τον Εν Νεσίρι, ο οποίος εκτέλεσε τον Μπόργιαν για το 0-2 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Η ομάδα του Ουαλίντ Ρεγραγκί είχε βάλει από νωρίς βάσεις νίκης-πρόκρισης και από εκεί και πέρα ήλεγξε την κατάσταση και έδωσε στο παιχνίδι τον ρυθμό που ήθελε, έχοντας ως στόχο να πάει με αυτό το σκορ στα αποδυτήρια. Στόχος που δεν επιτεύχθηκε, όμως, αφού στο 40′ ο Αντεκούγκμπε έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Αγκέρ στην προσπάθειά του να κόψει έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του (1-2).

Ο τρόπος με τον οποίο έκλεισε το πρώτο μέρος έδειξε να δίνει ώθηση στον Καναδά, ο οποίος ήταν πιο ορεξάτος στην επανάληψη, την ίδια ώρα που το Μαρόκο είχε ως πρώτο στόχο να κρατήσει το αποτέλεσμα και κατ’ επέκταση την πρόκριση. Και ακριβώς αυτό έκανε, έχοντας και την τύχη με το μέρος του όποτε τη χρειάστηκε.

Όπως, για παράδειγμα, στη φάση του 71ου λεπτού, όταν ο Χάντσινσον έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και αμέσως μετά έσκασε στη γραμμή, με τον Τζόνστον να κάνει νέα κεφαλιά στην επαναφορά και να αστοχεί προ κενής εστίας… Αυτή ήταν η πιο δύσκολη στιγμή για τους Μαροκινούς που απέφυγαν τη ζημιά και από εκεί και πέρα ήλεγξαν καλύτερα την κατάσταση, πήραν τη νίκη και συνεχίζουν στους «16» του Μουντιάλ.

Καναδάς: Μπόργιαν, Τζόνστον, Βιτόρια, Μίλερ, Χόιλετ (76′ Γούδερσπουν), Οσόριο (65′ Λαριέ), Κέι (60′ Κονέ), Αντεκούγκμπε (60′ Χάτσινσον), Μπιουκάναν, Ντέιβις, Λάριν (60′ Ντέιβιντ).

Μαρόκο: Μπόνο, Χακίμι (85′ Ζαμπράν), Αγκέρ, Σάις, Μαζράουι, Άμραμπατ, Σαμπίρι (65′ Αμπουκλάλ), Ουνάχι (77′ Ελ Γιαμίκ), Μπουφάλ (65′ Αμαλά), Ζίγιεχ (76′ Χαμνταλά), Εν Νεσίρι.