Η γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ήταν μία από αυτές που κοντραρίστηκαν με τη FIFA τις τελευταίες μέρες για το αν ο Μάνουελ Νόιερ θα φορέσει ή όχι το περιβραχιόνιο «One Love» στο Μουντιάλ 2022 και η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία αποφάσισε πως όχι και απείλησε με ποινές σε διαφορετική περίπτωση, με την εθνική Γερμανίας να «απαντάει» πριν την έναρξη του αγώνα με την Ιαπωνία.

Τα «πάντσερ» ήθελαν να δείξουν ότι δεν εκτίμησαν καθόλου τη φίμωση που δέχθηκαν σε αυτό το θέμα από τη FIFA, οπότε στην καθιερωμένη φωτογραφία πριν την έναρξη του παιχνιδιού είχαν όλοι οι παίκτες το χέρι τους μπροστά στο στόμα τους, με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας να αναφέρει τα εξής για αυτή την κίνηση…

«Με το περιβραχιόνιο του αρχηγού θέλαμε να θέσουμε το παράδειγμα για τις αξίες που εκπροσωπεί η εθνική μας ομάδα: Διαφορετικότητα και αλληλοσεβασμό. Να φωνάξουμε μαζί με άλλες χώρες. Δεν πρόκειται για πολιτικό μήνυμα. Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι μη διαπραγματεύσιμα. Αυτό δεν θα έπρεπε καν να το συζητάμε. Δυστυχώς, συμβαίνει. Γι΄αυτό και αυτό το μήνυμα είναι τόσο σημαντικό για μας. Το να μας απαγορεύεις να φορέσουμε το περιβραχιόνιο είναι σαν να μας κλείνεις το στόμα. Η στάση μας παραμένει η ίδια».