Οι Φιλαντέλφια 76ερς επιβλήθηκαν με 110-102 εντός έδρας στο «Wells Fargo Center» των Μιλγουόκι Μπακς. Ήταν 4η ήττα στη φετινή κανονική περίοδο του NBA για την ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο (ρεκόρ 11-4).

Το σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων έμεινε… ατιμώρητο, ενώ η αστοχία του Έλληνα σούπερ σταρ από τη γραμμή των ελευθέρων βολών συνέβαλε στο να μην καταφέρουν τα «ελάφια» να πάρουν τη νίκη, παρά τους 25 πόντους που πέτυχε (10/22 σουτ, 1/5 τρίποντα, 4/15 ελεύθερες βολές, 14 ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ, ένα κλέψιμο, ένα μποκ σε 34 λεπτά).

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο άρχισε εντυπωσιακά στην πρώτη περίοδο. Ο «Greek Freak» μπήκε αποφασισμένος στο παρκέ και η άμυνα των 76ερς απλά δεν μπορούσε να τον σταματήσει. Σημείωσε 11 πόντους στο αρχικό 12λεπτο της αναμέτρησης καθώς οι Μιλγουόκι Μπακς προηγήθηκαν 34-24.

Οι Μπακς συνέχισαν να ελέγχουν το παιχνίδι. Η επιστροφή του γκαρντ Τζρου Χόλιντεϊ τους έδωσε έξτρα ώθηση, ενώ η επίθεσή τους λειτουργούσε πάρα πολύ καλά, ακόμη και χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Βγήκε από το ματς με 7′ και 30” να απομένουν για την λήξη του πρώτου μέρους με την ομάδα του στο +8 και όταν επέστρεψε πέντε λεπτά αργότερα, τα «ελάφια» βρίσκονταν στο +10 παρόλο που οι αντίπαλοί τους είχαν τον Τζοέλ Εμπίντ στο παρκέ.

Το ημίχρονο έκλεισε με τους Μπακς μπροστά στο σκορ 62-55, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να έχει 15 πόντους, εννιά ριμπάουντ και τρεις ασίστ και συμπαραστάτες τους Μπόμπι Πόρτις (13 πόντοι, επτά ριμπάουντ) και Μπρουκ Λόπεζ (11 πόντοι, δύο μπλοκ).

Παρόλο που ο πρώτος σκόρερ των 76ερς, ο γκαρντ Τάιριζ Μάξεϊ, που στο πρώτο μέρος είχε 24 πόντους, δεν επέστρεψε στην 3η περίοδο λόγω τραυματισμού, οι Μπακς δεν το εκμεταλλεύτηκαν.

Η άμυνα των αντιπάλων τους προσαρμόστηκε κατάλληλα και άρχισαν να… ροκανίζουν τη διαφορά. Οι 76ερς συνέχισαν να παίζουν σκληρά. Προκλήθηκε εντύπωση πως δεν αποβλήθηκε ο Εμπίντ για αγκωνιά στον Αντετοκούνμπο.

Οι Μπακς δεν έλυσαν τα προβλήματά τους. Ο Έλληνας σούπερ σταρ ήταν άστοχος από τις βολές και οι 76ερς κράτησαν τα «ελάφια» στους 22 πόντους στη διάρκεια της 3ης περιόδου και μπήκαν στην 4η περίοδο μπροστά με 89-84.

Στην τελευταία πράξη του ματς, η άμυνα του Μπρουκ Λόπεζ (πέντε κοψίματα, τα τέσσερα στον Εμπίντ στη διάρκεια του αγώνα) έπαιξε καθοριστικό ρόλο και η επίθεση των Μπακς βρήκε… σφυγμό. Προηγήθηκαν με 95-94 περίπου επτά λεπτά πριν από την λήξη. Και πάλι, όμως, η επίθεσή τους έχασε τον συγχρονισμό της. Οι 76ερς βρήκαν τον τρόπο και έκαναν τη διαφορά πετυχαίνοντας κρίσιμα καλάθια προς το τέλος του ματς και πήραν τη νίκη με 110-102.

Τα 12λεπτα: 24-34, 31-28, 34-22, 21-18.