Η ΑΕΚ αφήνει πίσω της την ισοπαλία με τον Αστέρα στην Τρίπολη και στρέφει την προσοχή της στα προσεχή δύο παιχνίδια με ΟΦΗ και Ολυμπιακό προκειμένου να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, αλλά παράλληλα προετοιμάζεται για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου αλλά και του επόμενου καλοκαιριού, είτε αυτό αφορά αποκτήσεις παικτών είτε τον Λιβάι Γκαρσία.

Η Ένωση είχε έξι συνεχόμενες νίκες και πήγε στην Τρίπολη με στόχο το 7X7, το οποίο, τελικά, θα της επέτρεπε να πλησιάσει τον Παναθηναϊκό και να αυξήσει τη διαφορά από τον Ολυμπιακό μετά την ισοπαλία στο ντέρμπι της Λεωφόρου. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, όμως, έμεινε στο 1-1 και τώρα έχει ως στόχο δύο νίκες κόντρα σε ΟΦΗ και Ολυμπιακό για να μην αυξηθεί η διαφορά της από την κορυφή. Εκεί είναι, επομένως, το μυαλό του Αργεντίνου προπονητή, ο οποίος όμως σκέφτεται και τα μεταγραφικά.

Αυτά τα σκέφτεται βέβαια και η διοίκηση, η οποία έχει αρχίσει εδώ και καιρό τις κινήσεις της. Και δεν αναφερόμαστε στον Πάολο Φερνάντες ο οποίος ούτως ή άλλως θα ντυθεί στα κιτρινόμαυρα τον Ιανουάριο, όπως προβλέπει η συμφωνία που έγινε με τον Βόλο, αλλά στους άλλους παίκτες που μπορεί να αποκτηθούν. Παίκτες που δεν έχουν γίνει γνωστοί ακόμη, αφού στην ΑΕΚ έχουν καταφέρει να κρατήσουν, προς το παρόν, κρυφά τα ονόματά τους.

Όπως είχαν καταφέρει να κρατήσουν κρυφά και τα ταξίδια που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες σε διάφορες χώρες. Ταξίδια που δεν αφορούν πάντως, όπως λένε άνθρωποι που είναι κοντά στους κιτρινόμαυρους, μόνο τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, αλλά και αυτή του καλοκαριού. Η ΑΕΚ, δηλαδή, εντοπίζει από τώρα τους παίκτες που θα αποτελέσουν στόχους της και αρχίζει να δουλεύει ήδη και για την επόμενη σεζόν.

Ο Γκαρσία και το ιταλικό φαβορί

Πανηγυρίζει ο Λιβάι Γκαρσία για την ΑΕΚ

Η μεταγραφική περίοδος του ερχόμενου καλοκαιριού, άλλωστε, μπορεί να είναι πολύ δυνατή για την Ένωση, η οποία ενδέχεται να έχει πολλά χρήματα στη διάθεσή της. Όχι μόνο επειδή το ταμείο της ΠΑΕ… γεμίζει σταθερά φέτος μέσω του νέου γηπέδου, αλλά και επειδή ενδέχεται να υπάρξει μια ακριβή πώληση. Ο λόγος, φυσικά, για τον Λιβάι Γκαρσία, για τον οποίο έχει αναφερθεί κι άλλες φορές ότι προσελκύει το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών ομάδων.

Πριν λίγα 24ωρα, άλλωστε, αναφέρθηκαν τα ονόματα των Λάτσιο και Άιντραχτ Φρανκφούρτης, ενώ οι πληφοφορίες λένε πως υπάρχει έντονο ενδιαφέρον και από ακόμη μία γερμανική ομάδα. Τώρα, ένα νέο σενάριο που κυκλοφόρησε θέλει και τη Φιορεντίνα να τον παρακολουθεί, αλλά σε ό,τι αφορά την Ιταλία τα πράγματα είναι λίγο-πολύ ξεκάθαρα: Αν ο Λιβάι φύγει από την ΑΕΚ για να συνεχίσει την καριέρα του στη Serie A, τότε το φαβορί για την απόκτησή του θα είναι η Λάτσιο, η οποία έχει και άριστες σχέσεις με τον Ματίας Αλμέιδα.

Αν ο 24χρονος άσος της Ένωσης φύγει για άλλη χώρα και όχι για την Ιταλία, τότε όλα είναι πιθανά. Προς το παρόν, πάντως, οι Ρωμαίοι είναι αυτοί που φέρονται να ενδιαφέρονται πιο έντονα για αυτόν.