Την πρόκρισή της στους «16» του Champions League, αφήνοντας έξω τη Μπαρτσελόνα, εξασφάλισε η Ίντερ μετά τη νίκη της με 4-0 επί της Βικτόρια Πλζεν για την 5η αγωνιστική των ομίλων, την ίδια ώρα που η Πόρτο επικρατούσε της Μπριζ, η οποία έχει ήδη προκριθεί, με το εντυπωσιακό 4-0 εκτός έδρας, κάνοντας κι αυτή σημαντικό βήμα προς την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Μετά το 3-3 με τη Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νου η Ίντερ ήξερε ότι θα έχει το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας για τη 2η θέση -αφού η Μπάγερν είχε ήδη εξασφαλίσει την 1η- και ήξερε επίσης ότι με νίκη επί της Βικτόρια Πλζεν στο Μεάτσα θα προκρινόταν. Και ακριβώς αυτό έκανε. Η ομάδα του Σιμόνε Ιντσάγκι άνοιξε το σκορ στο 35′ με κεφαλιά του Μχιταριάν μετά τη σέντρα του Μπαστόνι, έκανε το 2-0 στο 42′ με κοντινή προσπάθεια του Τζέκο μετά την ασίστ του Ντιμάρκο, έβαλε τρίτο γκολ, στο 66′, ξανά με τον Τζέκο, αυτή τη φορά μετά την πάσα του Λαουτάρο, πέτυχε το 4ο στο 87′ με τον Λουκάκου στην επιστροφή του στη δράση και σφράγισε πανηγυρικά το εισιτήριο για τους «16« του Champions League.

Θρίαμβος της Πόρτο στο Βέλγιο

Την ίδια ώρα, στο άλλο παιχνίδι που έγινε νωρίς, η Πόρτο πέτυχε θρίαμβο στο Βέλγιο επί της Μπριζ που είχε ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση και είναι πολύ κοντά στο να το κάνει και αυτή τώρα. Οι Πορτογάλοι άνοιξαν το σκορ στο 33′ με πλασέ του Ταρεμί, απέφυγαν την ισοφάριση στο 51′ αφού ο Λανγκ έχασε πέναλτι και έκαναν το 0-2 στο 57′ με τον Εβανίλσον, για να ακολουθήσουν το 0-3 από τον Εουστάκιο στο 60′ και το 0-4 ξανά από τον Ταρεμί στο 70′. Έτσι, οι «δράκοι» πήγαν στο +5 από την Ατλέτικο Μαδρίτης και περιμένουν το αποτέλεσμά της κόντρα στη Λεβερκούζεν.