Η μεταγραφή του Μαρσέλο είχε… εκτοξεύσει τους οπαδούς του Ολυμπιακού, οι οποίοι παραληρούσαν για ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα που ήρθε ποτέ σε ελληνική ομάδα, αλλά ήδη από τους πρώτους μήνες της σεζόν υπάρχει προβληματισμός για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, με τις πληροφορίες πάντως να λένε ότι η επιστροφή του στη δράση δεν αργεί μετά το πρόβλημα τραυματισμού που προέκυψε.

Ο Βραζιλιάνος αριστερός μπακ δεν ήταν έτοιμος με την έναρξη της σεζόν αλλά ήταν λογικό αφού πέρασε το καλοκαίρι ως ελεύθερος. Κανείς, επομένως, δεν θεώρησε παράλογο το γεγονός ότι χρειαζόταν χρόνο για να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο φυσικής κατάστασης και να μπει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων, θέτοντας εαυτόν στη διάθεση του προπονητή. Το πρόβλημα είναι ότι και από τη στιγμή που έγινε αυτό, αναγκάστηκε να μείνει και πάλι εκτός δράσης.

Συγκεκριμένα, μετά το παιχνίδι με τον ΟΦΗ στην Κρήτη ο Μαρσέλο ένιωσε ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο και υποχρεώθηκε να κάνει ατομικό πρόγραμμα αλλά τώρα, έπειτα από ένα 10ήμερο που δούλευε μόνος, ακολουθεί ξανά μέρος του κανονικού προγράμματος της προπόνησης. Πράγμα που σημαίνει ότι μπαίνει στην τελική ευθεία πλέον για την επιστροφή του, με τον Μίτσελ να μετράει αντίστροφα τις ημέρες περιμένοντας να έχει ξανά στη διάθεσή του τον πρώην άσο της Ρεάλ Μαδρίτης.

Προβληματισμός εν μέσω σεναρίων για το μέλλον…

Μαρσέλο Βιέιρα

Όπως και να έχει, στον Ολυμπιακό θέλουν κάποια στιγμή να τελειώνει αυτό το «παίζω/δεν παίζω» και να είναι… κανονικά και με το νόμο ετοιμοπόλεμος συνεχώς ο ποδοσφαιριστής. Η ομάδα, άλλωστε, χρειάζεται να δείξει χαρακτήρα αυτή τη στιγμή και ο Μαρσέλο έχει όση εμπειρία δεν έχουν όλοι οι άλλοι παίκτες του ελληνικού πρωταθλήματος μαζί. Είναι απαραίτητος, δηλαδή, για τους ερυθρόλευκους, τόσο αγωνιστικά όσο και σαν ηγέτης στα αποδυτήρια. Πώς, όμως, να γίνει αυτό αν δεν είναι πάντα διαθέσιμος;

Είναι δεδομένο, επομένως, ότι στον Πειραιά υπάρχει ένας προβληματισμός για το πώς έχουν εξελιχθεί τα πράγματα ως τώρα, την ώρα που ο διεθνής Τύπος, όπως είδαμε και πριν λίγες μέρες, αναφέρει διάφορα για το μέλλον του Βραζιλιάνου που μπορεί να είναι στις ΗΠΑ του χρόνου. Και όντως μπορεί να γίνει έτσι. Τον Ολυμπιακό όμως, τη δεδομένη χρονική στιγμή, δεν τον απασχολεί αυτό αλλά το παρόν. Το να επιστρέψει, δηλαδή, άμεσα στη δράση ο Μαρσέλο και να μη βγει ξανά νοκ άουτ. Τουλάχιστον όχι άμεσα, όχι πριν προλάβει να νιώσει 100% μέλος της ομάδας και στο αγωνιστικό κομμάτι.