Λίγες μέρες μετά την ήττα του στον τελικό του Όπεν της Στοκχόλμης, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επέστρεψε στη δράση και μπήκε με το δεξί στο τουρνουά της Βιέννης αφού νίκησε με 2-0 σετ τον Ντένις Νόβακ και πήρε την πρόκριση στους «16», σε ένα παιχνίδι που σημαδεύτηκε από την έκρηξη που είχε κατά του πατέρα του και προπονητή του.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Έλληνας τενίστας αντιμετώπισε τον Αυστριακό, ο οποίος είναι στο Νο155 της παγκόσμιας κατάταξης, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις που τον ήθελαν νικητή, αν και η αλήθεια είναι ότι στο πρώτο σετ δυσκολεύτηκε περισσότερο από όσο αναμενόταν.

Αυτό φαίνεται και από το 7-6 με το οποίο έκανε, στο tie break, το 1-0 ο Τσιτσιπάς, ο οποίος όμως στο δεύτερο σετ δεν είχε κανένα πρόβλημα και το πήρε πολύ πιο εύκολα με 6-2, κάνοντας το 2-0 σε 1 ώρα και 26 λεπτά.

Επόμενος αντίπαλος πλέον, στη φάση των «16», θα είναι ο Μπόρνα Τσόριτς, Νο27 στην παγκόσμια κατάταξη, με τον Κροάτη μάλιστα να προηγείται με 2-1 στις αναμετρήσεις με τον Τσιτσιπά, ο οποίος είναι στο Νο5.

Τα σετ: 7-6, 6-2