Με νίκη 2-0 σετ (6-4, 6-4) επί της Μάρτα Κόστιουκ άρχισε η Μαρία Σάκκαρη την πορεία της στο τουρνουά τένις Guadalajara Akron Open. Εξασφάλισε την πρόκρισή της στον 3ο γύρο τουρνουά που διεξάγεται στο Μεξικό. Εκεί θα αναμετρηθεί με τη νικήτρια του ζευγαριού Ντανιέλ Κόλινς-Μάρτα Φρεχ.

Η Μαρία Σάκκαρη άρχισε με break το ματς και πήρε το πρώτο game. Ωστόσο, ο Κόστιουκ απάντησε με το… ίδιο νόμισμα. Με εναλλαγές συνεχίστηκε το πρώτο σετ. «Ξεσπάσματα» από τη μια και την άλλη τενίστρια μέχρι το 4-4. Τότε, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ανέβασε το επίπεδο της απόδοσής της, μείωσε τα λάθη της, βελτίωσε τις επιστροφές της και την άμυνά της κι έφτασε στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 6-4.

Παρόμοια ήταν και η εξέλιξη του δεύτερου σετ που κι εκείνο ήταν άκρως ανταγωνιστικό. Η Μάρτα Κόστιουκ με «όπλο» το πολύ καλό σερβίς της που της απέφεραν σημαντικούς άσους και τη δυνατότητα να αμύνεται στις επιθέσεις της Μαρίας Σάκκαρη έμοιαζε να πατάει καλύτερα στο court. Ωστόσο, η ποιότητα της Σάκκαρη δεν της επέτρεψε να πάρει τα ηνία του ματς ούτε στο δεύτερο σετ.

Η Μαρία Σάκκαρη ισοφάρισε σε 4-4 και ακολούθως με την εμπειρία της έφτασε στο 5-4. Η Κόστιουκ, όμως, αντέδρασε για ακόμη μια φορά και έφτασε να έχει τρία break points για να κάνει το 5-5, αλλά εκεί η Σάκκαρη έκανε απίθανα πράγματα. «Έσβησε» και τα τρία, πήρε το αβαντάζ στο 40-40 και έπειτα και μετά πήρε και τη νίκη και πανηγύρισε έξαλλα την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του τουρνουά και μαζί της πανηγύρισε και το κοινό, με τη Μαρία Σάκκαρη να έχει αναπτύξει ισχυρό fanbase στη Γουαδαλαχάρα και στο Μεξικό!.

Η Μαρία Σάκκαρη πήγε με αρκετές αμφιβολίες στο τουρνουά της Γουαδαλάχαρα έπειτα από την κακή εμφάνισή της στα τουρνουά της Οστράβα και του Σαν Ντιέγκο. Επίσης, έχει στους ώμους της την πίεση πως πρέπει να φτάσει μακριά στη διοργάνωση προκειμένου να εξασφαλίσει την παρουσία της στο τουρνουά WTA Finals, με το οποίο κλείνει η σεζόν του τένις, χωρίς να περιμένει τα αποτελέσματα άλλων αθλητριών για να «σφραγίσει» το εισιτήριο. Το πρώτο βήμα έγινε.